Hyppää sisältöön

Aluehallintovirasto kumosi yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoitukset Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueelta

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kunnissa sisätiloja koskenut kokoontumisrajoitus ei ole enää voimassa. Sisätiloihin on voinut tähän mennessä ottaa 75 prosenttia tilojen henkilömäärästä, kun kaikille on ollut määrätyt istumapaikat

Keski-Suomessa yleisötapahtumien osallistujamäärää ei enää rajoiteta. Arkistokuva jääkiekkokatsomosta. Kuva: AOP/Vesa Pöppönen

Loputkin koronaan liittyvät kokoontumisrajoitukset on nyt purettu Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueelta.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on kumonnut (siirryt toiseen palveluun) (avi.fi) Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alueella voimassa olleen tartuntatautilain 58 pykälän mukaisen kokoontumisrajoituksen. Aluehallintoviraston päätös astuu voimaan heti.

Aluehallintoviraston mukaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirin asiantuntija-arvion perusteella edellytykset kokoontumisrajoitukselle eivät enää täyty.

Päätös asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallisesta käytöstä on voimassa näillä näkymin 20. helmikuuta saakka.

Päätös koskee esimerkiksi kauppoja, urheilutiloja, kirjastoja, museoita ja teattereita.

Tilojen käyttö on järjestettävä niin, että osallistujien ja seurueiden välillä voivaan ehkäistä lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä.

Riskiä voi alentaa esimerkiksi edellyttämällä kasvomaskin käyttöä, tehostamalla ilmanvaihtoa, rajoittamalla asiakasmäärää, porrastamalla kävijöiden osallistumista tai sijoittelemalla asiakaspaikat aiempaa väljemmin.

Lue myös:

.
.