Hyppää sisältöön

Visulahden puistonjohtaja: "Ei käy kateeksi nykynuorten tilannetta" – Eteläsavolaisia nuoria tsempataan kesätyönhakuun verkossa, kun livetapahtumat on peruttu

Korona-aika on perunut monia tapahtumia, joista nuoret saavat apua kesätöiden hakuun. Ratkaisuna tähän Etelä-Savossa järjestetään kesätöiden hakuun kannsutava verkkotapahtuma torstaina 17. helmikuuta.

Visulahden puistonjohtaja Ville Asikainen kannustaa kesätyönhakijoita laittamaan persoonansa peliin. Kuva: Juho Liukkonen / Yle

Etelä-Savolaisille nuorille tarjotaan verkossa neuvoja kesätyöhakuun.

Varsinkin matkailu- ja ravintola-alalla kaivataan tulevana kesänä paljon kesätyöntekijöitä. Samalla kuitenkin kaikki livenä tapahtuvat kesätyötapahtumat ja messut on peruttu koronan takia

.

Xamkin Juvenian vetämä OSUVA-hanke järjestää tämän takia huomenna verkkotapahtuman, jossa tarjotaan paikallisille nuorille neuvoja ja tukea kesätyöhakuun.

– Haluamme luoda uskoa siihen, että kesätöitä on tarjolla ja niitä kannattaa hakea, kertoo projektipäällikkö Elisa de Boer.

Vinkkejä on jakamassa muun muassa Visulahden puistonjohtaja Ville Asikainen, jolla on 15 vuoden kokemus kesätyöntekijöiden palkkaamisesta. Kokemus on tuonut mukanaan hyviä vinkkejä työnhakijoille.

– Se on klisee, mutta tärkeää on ottaa rennosti. Pitää muistaa, että vähimmilläänkin työhaastattelu on oppimiskokemus, Asikainen sanoo.

Asikainen ymmärtää, että korona-aikana kasvaneiden nuorten tilanne on nyt hyvin erityinen, kun sosiaalista kanssakäymistä on ollut yleisesti vähemmän.

– Ei käy kateeksi nykynuorten tilannetta, kun miettii, mistä kaikesta he ovat joutuneet luopumaan. Se näkyy varmasti monissa tilanteissa, kuten nyt vaikka kesätyönhaussa.

OSUVA-hankkeessa on tarkoituksena myös kehittää nuorten ja nuorten aikuisten digitaitoja niin, että niistä olisi enemmän apua työnhaussa.

– Monilla nuorilla esimerkiksi voi olla tieto miten tehdään somevideoita, mutta ei osata ajatella, millainen video olisi hyvä työnhaussa, De Boer sanoo.

Vinkkejä kesätyönhakuun -verkkotapahtuma järjestetään torstaina 17. helmikuuta kello 13 alkaen. Linkin löytää muun muassa Mikkelin kaupungin nettisivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Verkkotapahtuman voi katsoa myös jälkikäteen kahden viikon ajan.

.
.