Hyppää sisältöön

Kotkaan ja Haminaan odotetaan ensi kesänä jopa pariakymmentä risteilijäalusta – koronapandemia voi vielä aiheuttaa muutoksia suunnitelmiin

Kotkan seudulla on käynyt säännöllisesti risteilijöitä nyt jo viiden vuoden ajan. Tuleva risteilykausi on järjestyksessään kuudes.

Viking Linen M/S Gabriella kävi Kotkassa viime kesänä. Varustamo kokeili, miten risteilyt Helsingin ja pienempien suomalaiskaupunkien välillä vetäisivät väkeä. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Haminaan ja Kotkaan on ensi kesänä tulossa tämän hetken tiedon mukaan kaksikymmentä kansainvälistä risteilijäalusta.

Parhaimmillaan laivat toisivat seudulle kymmeniä tuhansia matkustajia.

Laivoja on saapumassa touko-lokakuun välisenä aikana sekä Kotkan että Haminan satamiin.

Satamissa odotetaan siis vilkasta risteilijäkautta, vaikka koronapandemia tai muut maailmanpoliittiset levottomuudet voivat satamayhtiön mukaan vielä aiheuttaa muutoksia, kuten perumisia nyt suunniteltuun aikatauluun.

Kotkan seudulla on käynyt säännöllisesti risteilijöitä nyt jo viiden vuoden ajan. Tuleva risteilykausi on järjestyksessään kuudes. Risteilyliikenne käynnistyi Kotkassa vuonna 2017.

Kilpailtaessa muiden satamien kanssa risteilijöiden pistäytymisistä Kotkan seudun vahvuutena pidetään lyhyitä välimatkoja, luontoa ja sen tarjoamia elämyksiä. Risteilijälaivoilla saapuville turisteille järjestetään ohjattuja retkiä, joille on pääsääntöisesti osallistunut vajaa puolet matkustajista. Loput tutustuvat seutuun omatoimisesti.

.
.