Hyppää sisältöön

Raahen satamaan tulleen rahtialuksen kyydissä oli salamatkustaja Turkista – haki turvapaikkaa

Miehistön jäsen oli useita päiviä ennen Suomeen saapumista tehnyt havainnon miespuolisesta salamatkustajasta, joka piileskeli lastin mukana. Mies oli Suomeen saapuessa hyvässä kunnossa ja haki turvapaikkaa.

UHL Falcon Raahen lapaluodon satamassa. Kuva: Länsi-Suomen merivartiosto

Raahen Lapaluodon satamaan eilen maanantaina illalla saapuneen rahtialuksen kyydissä oli salamatkustaja.

Aluksen miehistö oli havainnut salamatkustajan ollessaan merellä matkalla Turkin Izmiristä Raaheen. Henkilö oli ollut alkumatkan piiloutuneena aluksen rahtiin, josta hänet oli löydetty.

Aluksen päällikkö ilmoitti havainnosta Rajavartiolaitokselle.

– Miehistön jäsen oli useampi päivä ennen Suomeen saapumista tehnyt havainnon miespuolisesta salamatkustajasta, joka piileskeli lastin mukana. Miehistö otti henkilön valvontaan ja ilmoitti asiasta Suomeen Rajavartiolaitokselle, kertoo Länsi-Suomen merivartioston apulaiskomentaja Ilja Iljin.

Alukselle tehtiin valvontatarkastus Rajavartiolaitoksen ja Tullin liikkuvan ryhmän kanssa. Miehistö ja tilat tarkastettiin, mutta merkkejä muista salamatkustajista tai muusta laittomasta toiminnasta ei löytynyt.

Mies oli Suomeen saapuessa hyvässä kunnossa. Henkilö haki turvapaikkaa, jonka Länsi-Suomen merivartiosto vastaanotti.

Rajavartiolaitos ei kerro henkilön kansallisuutta. Tapaukseen ei saadun selvityksen perusteella liity rikosta, eikä rikostutkintaa käynnistetä.

Iljinin mukaan nämä ovat harvinaisia tapauksia.

– Ei tämä ole yleistä. Viimeksi tiedossa on, että Rauman satamaan tuli salamatkustaja tämän kuun alussa. Edellinen tuli Oulun satamaan kaksi vuotta sitten.

.
.