Hyppää sisältöön

Poliisi: Korpilahden kuolonkolarin uhrit olivat parikymppisiä nuoria – tienpinta onnettomuuspaikalla oli jäinen, tutkinnassa ei viitteitä alkoholista tai ylinopeudesta

Poliisi on kertonut uutta tietoa tiistaina aamulla Ysitiellä Keski-Suomessa tapahtuneesta kuolonkolarista.

Poliisi kertoo, että onnettomuuspaikalla tie oli jäinen, mutta tien pinnassa ei havaittu kinostunutta lunta tai polanteita. Kuva: Isto Janhunen / Yle

Ysitiellä tiistaiaamuna tapahtuneessa kolarissa menehtyneet henkilöt olivat ulkopaikkakuntalaisia, Keski-Suomessa opiskelemassa olleita noin 20-vuotiaita nuoria, Sisä-Suomen poliisilaitos kertoo tiedotteessaan.

Jyväskylässä Korpilahdella tapahtuneessa onnettomuudessa menehtyi kolme henkilöä. Yksi nuorista loukaantui vakavasti, ja poliisi ei ole päässyt kuulemaan häntä.

Poliisin mukaan tienpinta oli tapahtuma-aikaan jäinen ja paikalla oli vielä hämärää. Tien pinnassa ei havaittu kinostunutta lunta eikä polanteita.

Tapahtumapaikalla on 80 km/h nopeusrajoitus. Poliisin tutkinnassa ei ole tullut esiin mitään viitteitä alkoholista eikä ylinopeudesta.

Onnettomuus tapahtui noin kaksi kilometriä Korpilahden Nesteeltä Jyväskylä suuntaan. Jämsän suunnasta tullut pieni henkilöauto lähti heittelemään ja törmäsi Jyväskylän suunnasta tulleeseen raskaaseen ajoneuvoyhdistelmään, jonka kyydissä oli muita ajoneuvoja.

Menehtyneet ja loukkaantunut olivat heittelehtimään lähteneessä henkilöautossa.

Lisäksi yksi auto ajautui vielä penkkaan kolaripaikkaa väistäessään. Onnettomuuden vuoksi Ysitie oli poikki kolmisen tuntia.

Poliisi jatkaa tapahtumien kulun selvittämistä.

Lue myös:

.
.