Hyppää sisältöön

Enonkoskella juodaan vaalikahvit jääveistosten keskellä

Enonkoskella juhlitaan lauantaina hyvää äänestysprosenttia ja samalla kisataan jäänveiston Suomen mestaruudesta.

Jäälinna ry:n pujeenjohtaja Tuomo Janhunen on tyytyväinen viikonlopulle ennustetusta loistavasta veistosäästä. Kuva: Jouni Kirvesmies / Yle

Enonkoskella juodaan huomenna vaalikahvit, korkean äänestysprosentin kunniaksi.

Pohjois-Karjala haastoi Itä-Suomen maakunnat leikkimieliseen kisaan äänestysprosentista. Etelä-Savo nousi voittoon ja kaikkein eniten äänestettiin Enonkoskella. Äänestysprosentti pienessä kunnassa oli 55,8. Koko maan äänestysprosentti jäi 47,5 een.

- On hienoa, että asukkaat ovat kiinnostuneita sosiaali- ja terveyspuolen asioista. Ja haluavat myös vaikuttaa siihen, miten nämä palvelut alueella järjestetään, sanoo kunnanjohtaja Minna Laurio.

Palkintokahvia on varattu noin 600 henkilölle Enonkosken torilla kello 12 alkaen. Kahvikassa kerätään Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Etelä-Karjalan hyvinvointialueiden pussista.

Myös uudet aluevaltuutetut on kutsuttu paikalle.

Jääveistokset luovat tunnelmaa

Samaan aikaan Enonkoskella järjestetään jäänveiston SM-kilpailut.

Kisoihin osallistuvalla Timo Koivistolla on pitkä historia jäänveistosta, ja kotoa löytyy jo useampikin mestaruus. Tänä vuonna Koivisto ottaa tehtäväkseen veistää Enonkosken symbolin, eli kotkan. Haastetta siis löytyy.

– Haastetta on varsinkin siipien ohuuden kanssa, koska mitä ohuempi, sen näyttävämpi. Mutta jos tulee pieni kopsahdus, niin sitten meillä on siivetön lintu, Koivisto sanoo.

Kisaan osallistuu myös puoliso Paula Saulama, joka myöskin veistelee linnun: koskelon.

– Voi olla, että Timo vähän neuvoo minua. Mutta koskea ei saa! Saulama nauraa.

Viikonlopuksi on luvattu pikkupakkasta, joka on Jäälinna Ry:n puheenjohtaja Tuomo Jantusen mukaan erinomainen veistosää.

.
.