Hyppää sisältöön

Vantaan kaupunki myy Kaunialan sairaalan Attendolle

Vantaan kaupungin mukaan omistajanvaihdoksella ei ole vaikutusta asiakkaiden hoitoon Kaunialassa, eikä henkilöstön asemaan.

Kuva: Wikipedia/MKFI

Vantaan kaupunki luopuu Kaunialan Sairaala Oy:n omistuksesta, kaupunki tiedottaa (siirryt toiseen palveluun).

Vantaan kupunginhallitus on hyväksynyt maanantaina Kaunialan Sairaala Oy:n osakekannan ja sairaalakiinteistön myynnin ryhmittymä Attendo Oy:lle ja sen tytäryhtiö Kiinteistö Oy Kaunialan Sairaalalle.

Kaupungihn mukaan omistajanvaihdos mahdollistaa sairaalan toiminnan kehittämisen pitkäjänteisesti.

– Olen tyytyväinen siihen, että Kaunialassa sairaala- ja kuntoutustoimintatoiminta voi jatkua ja asukkaat jatkossakin saavat hyvää hoitoa. On hienoa, että Kauniala saa omistajan, joka lähtee kehittämään toimintaa, sanoo Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

Omistajanvaihdoksella ei ole vaikutusta asiakkaiden hoitoon Kaunialassa. Myös sotainvalidien ja -veteraanien palvelut jatkuvat entiseen tapaan. Yhtiön henkilöstöä sekä sairaalan asiakkaita ja omaisia on tiedotettu erikseen yrityskaupan valmistelusta.

Kauppa ei myöskään vaikuta henkilöstön asemaan. Kaunialan Sairaala Oy työllisti viime vuoden lopussa 300 henkilöä.

– Tämän yrityskaupan myötä palaamme takaisin kuntouttamispalveluiden tuottajaksi. Odotamme innolla sitä, että Kaunialan ammattilaiset liittyvät Attendo-konsernin yli 14 500 sote-ammattilaisen joukkueeseen, sanoo Attendo Suomen toimitusjohtaja Virpi Holmqvist.

Holmqvistin mukaan yritykselle on kunnia-asia saada jatkossa osallistua myös sotaveteraanien hoivaamiseen ja hoitamiseen.

– Nähdäksemme Kaunialan sairaala-alueen kehittäminen pääkaupunkiseudun uudeksi ikäihmisten palveluiden keskukseksi on suuri mahdollisuus niin meille kuin kaikille pääkaupunkiseudun kuntoutusta ja hoivaa tarvitseville ihmisille, Holmqvist sanoo.

Lue myös:

.
.