Hyppää sisältöön

Silminnäkijä heivasi kahvikupin sivuun ja pelasti hyytävään Kymijokeen joutuneen ihmisen – luminen penkka pelasti pakettiauton moottoritiellä

Sivullinen toimi rohkeasti pelastaessaan veteen joutuneen Kotkassa maanantaina. Mikäli pelastusrengasta ei ole saatavilla, apuvälineenä voi käyttää vaikka keppiä, neuvoo palosmestari.

Pelastusrengas ja toimelias silminnäkijä saattoi pelastaa ihmisen hengen eilen Kotkassa. Kuva: Miikka Varila / Yle

Maanantai-iltapäivänä henkilö oli joutunut veteen Kymijokeen Karhulassa, Turvalan tasolla joen länsipuolella.

Kerrostalon ikkunasta sivullinen näki tapahtuman ja soitti pelastuslaitokselle.

Samaan aikaan kahvilla lähistöllä ollut toinen sivullinen lähti pelastamaan veteen joutunutta ihmistä. Hän käytti pelastusrengasta ja laituria hyväkseen, ja sai veteen joutuneen hivutettua rantaan jäälauttojen kautta.

Kymenlaakson päivystävän palomestarin Antti Kososen mukaan tämä luultavasti pelasti veteen joutuneen hengen. On kuitenkin tärkeä muistaa oma turvallisuus kun ryhtyy pelastustoimiin.

– Tilanteella oli onnellinen loppu. Pelastaja osasi arvioida omat voimavaransa oikein. Mikäli näin ei olisi ollut, meillä olisi saattanut olla kaksi ihmistä vedessä kun saavuimme paikalle.

Jos ihminen joutuu veteen, hänelle kannattaa heittää mitä tahansa kelluvaa tai vaikka puun karahka. Tärkeää on säilyttää näköyhteys.

– Ihminen kulkeutuu virran mukana pitkiä matkoja nopeasti, ja pelastushenkilökunnan saattaa olla vaikea tietää, mistä etsiä, jos hälytys tulee että joku on joutunut Kymijokeen, Kosonen sanoo.

Vaarallisen liukasta Kotkan moottoritiellä

Maanantai-illlalla sattui kaksi tieliikenneonnettomuutta.

Kotkan ja Haminan välillä moottorietiellä (valtatie 7) matkailuauto pyörähti ympäri jäisellä tiellä.

Auto törmäsi Kotkan moottoritien penkkaan, joka onneksi oli lumen pehmittämä. Kuva: Sasu Mäkinen

Auto törmäsi lumiseen penkkaan, mikä Karhulan päivystävän palomestarin mukaan lievensi törmäyksen tuhoja.

Kuljettaja ei loukkaantunut.

Kouvolassa niin ikään maanantai-illalla sattui onnettomuus, kun rekan kuumentunut laakeri kärysi valtatie 15:lla Inkeroisten risteyksen kohdalla.

Kuljettaja sai taltutettua alkavan palon jauhe-sammuttimella. Pelastuslaitos kävi varmistamassa tilanteen ja jäähdytti laakeria vedellä.

.
.