Hyppää sisältöön

Energiayhtiö Helen hankkii kivihiilensä muualta kuin Venäjältä – energianhankinta turvattu nyt kesän loppuun asti

Energiayhtiö Helen ei toistaiseksi aio hankkia tuotantoonsa käytettävää kivihiiltä Venäjältä johtuen Ukrainan tilanteesta. Ensi talveksi on tulossa käyttöön uusia lämmöntuotantotapoja.

Helen pyrkii vähentämään riippuvuuttaan tuontienergiasta. Kuvassa Hanasaaren voimalaitos Helsingissä tammikuun lopulla. Kuva: Retu Liikanen / Yle

Energiayhtiö Helen on päättänyt hankkia kivihiilen toistaiseksi muualta kuin Venäjältä, yhtiö tiedotti (siirryt toiseen palveluun) tänään tiistaina.

Yhtiön mukaan se noudattaa kulloinkin voimassa olevia Ukrainan kriisiin liittyviä pakotteita. Helen on varautunut siihen, että maailman tilanteella voi olla merkittäviä vaikutuksia raaka-aineiden, kuten kaasun, kivihiilen ja öljyn sekä tuontisähkön saatavuuteen.

– Huolimatta geopoliittisen tilanteen mahdollisista vaikutuksista raaka-aineiden saatavuuteen, pystymme toimittamaan asiakkaillemme lämpöä ja sähköä, yhtiö sanoo tiedotteessa.

Helen kertoo etsivänsä nykyistä monipuolisempia polttoaineiden hankintakanavia. Yhtiö on aiemmin kertonut siirtyvänsä seuraavien vuosien aikana hajautettuun energiatuotantojärjestelmään, jolloin sen riippuvuus tuontienergiasta vähenee.

– Yhtiömme kannalta keskeistä on energiahuollon varmistaminen kaikissa tilanteissa, tiedotteessa kerrotaan.

Helenin mukaan sen energianhankinta on turvattu lopputalven, kevään ja kesän osalta.

– Talvikaudeksi 2022–2023 meillä on tulossa käyttöön uusia lämmöntuotantotapoja, kuten Vuosaaren biolämpölaitos ja Katri Valan seitsemäs lämpöpumppu, tiedotteessa sanotaan.

Lue myös: