Hyppää sisältöön

Hirsitalovalmistaja Honkarakenne uskoo tulevaan Venäjän kaupan loppumisesta huolimatta – yt-neuvotteluissa on sovittu lomautuksista

Honkarakenne käynnisti yhteistoimintaneuvottelut, kun se keskeytti keväällä kaupankäynnin Venäjälle.

Honkarakenteella on Karstulassa yli sata työntekijää. Kuva: Niko Mannonen / Yle

Karstulassa pääpaikkaansa pitävä hirsitalovalmistaja Honkarakenne on kertonut, että sen näkymät tällä vuodelle ovat hyvät Venäjän kaupan keskeytymisestä huolimatta.

Yhtiön tuoreen tulosohjeistuksen valossa Honkarakenteen liikevaihto kasvaa edellisvuodesta ja tulos ennen veroja on edellisvuoden tasolla.

Yhtiö päätti maaliskuussa keskeyttää kaupan Venäjälle maan hyökättyä Ukrainaan. Venäjä on ollut Honkarakenteen päävientimarkkina.

Toimitusjohtaja Marko Saarelaisen mukaan yhtiö on löytänyt Venäjän vientiä korvaavia markkinoita ja näkymä tälle vuodelle on näin parantunut.

Yhtiössä kevään aikana käydyissä yt-neuvotteluissa on sovittu koko henkilöstöä koskevasta lomautusmahdollisuudesta. Lomautukset voivat kestää vuoden loppuun menneessä enintään 90 päivää.

Saarelaisen mukaan joitakin toimihenkilöitä on lomautettu. Karstulan tehtaan tuotanto on kuitenkin jatkunut pääosin normaalisti. Pääluottamusmies Marko Koskinen toteaa, että kotimaan kauppa on käynyt hyvin ja tehtaalla on työn alla esimerkiksi omakotitaloja ja vapaa-ajan asuntoja.

Honkarakenteella on vajaat 200 työntekijää, joista yli 100 Karstulassa.

Lue myös:

.
.