Hyppää sisältöön

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii nuorten rikokset keskitetysti omassa tutkimusryhmässään – tavoitteena saada rikoskierre heti poikki

Poliisin apuna ovat sosiaaliviranomaiset, lastensuojelu, syyttäjä ja muut sidosryhmät.

Itä-Uudellamaan poliisi on alkanut tutkia nuorten tekemiä rikoksia keskitetysti omassa tutkintaryhmässään.

Pyrkimyksenä on katkaista 15-17 -vuotiaan nuoren rikoskierre mahdollisimman varhain.

Maaliskuun alussa toimintansa aloittanut nuorten rötöksiä tutkiva ryhmä tekee yhteistyötä poliisin ennaltaehkäisevän toiminnan kanssa. Lisäksi mukana ovat sosiaaliviranomaiset, lastensuojelu, syyttäjä ja muut sidosryhmät, kuten lastenkodit ja oppilaitokset.

Poliisin ennalta estävän toiminnan tapaan myös tässä nuorten rikoksia tutkivassa ryhmässä pyritään löytämään ratkaisuja nuoren auttamiseksi yksilöllisen tuen avulla.

– Poliisilaitoksessamme on toiminut jo pidemmän aikaa nuorten rikoskierteen katkaisuun panostava ennaltaestävä toiminta. Sen tehtäviin kuuluu muun muassa alle 15-vuotiaiden rikosepäiltyjen puhuttaminen. Nyt maaliskuun alussa aloittanut tutkintaryhmä keskittyy erityisesti yli 15-vuotiaiden nuorten rikosjuttujen tutkintaan, sillä he ovat jo rikosoikeudellisessa vastuussa, kertoo ryhmän vetäjä ja tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Sampsa Aukio Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

.
.