Hyppää sisältöön

Seksuaalista häirintää kokenut työntekijä haastaa Swappien oikeuteen – vaatii yritykseltä kymmenientuhansien korvauksia laittomista potkuista

Työntekijä kertoo joutuneensa seksuaalisen häirinnän kohteeksi ensimmäisestä työpäivästä lähtien. Työsuhde purettiin koeajalla samaan aikaan, kun hän oli vaatinut työnantajaa puuttumaan häirintään.

Parikymppinen Jéssica Lubrano on Portugalista kotoisin. Hän ehti työskennellä Swappiessa vajaat puoli vuotta. Kuva: Matti Myller / Yle

Yle kertoi viime syksynä 23-vuotiaasta Jéssica Lubranosta, joka oli työskennellyt käytettyjä matkapuhelimia korjaavassa ja myyvässä suomalaisyritys Swappiessa.

Hän kertoi tuolloin joutuneensa seksuaalisen häirinnän kohteeksi.

Lubranon mukaan esimies kerskui ensimmäisestä työpäivästä lähtien, kuinka viriiliä tämän seksielämä oli. Esimies oli muun muassa sanonut, että naisten tehtävä on vain kantaa lapsia.

Mies on Lubranon mukaan sanonut seksuaalissävytteisen puheen olleen vitsailua.

Tänään tiistaina Helsingin käräjäoikeuteen saapuneessa haastehakemuksessa mainitaan Lubranon kertoneen, että hänen esimiehensä oli muun muassa käyttänyt sukupuolielimestään nimitystä mansikkainen.

Mies oli Lubranon mukaan arvostellut myös yhteistyökumppaneita seksuaalissävytteisesti ja kertonut, millaisia fantasioita hänellä on näitä kohtaan.

Häirintä oli naisen mukaan ollut jatkuvaa.

Lubrano ehti työskennellä myyjänä Swappiella vajaan puolen vuoden ajan, kunnes hänen työsuhteensa purettiin kaksi päivää ennen koeajan loppumista.

Nyt hän hakee korvauksia laittomana pitämästään työsuhteen purkamisesta ja tasa-arvolain rikkomisesta. Lubrano katsoo työsuhteen purkamisen johtuvan siitä, että hän vaati työnantajaa puuttumaan seksuaaliseen häirintään.

Parikymppinen Jéssica Lubrano on Portugalista kotoisin. Hän ehti työskennellä Swappiessa vajaat puoli vuotta. Kuva: Matti Myller / Yle

Lubrano saa oikeusapua Palvelualojen ammattiliitosta PAMista.

– Tässä haetaan irtisanomisajan palkkaa ja työsopimuslain mukaista korvausta siitä, että Swappie on päättänyt Jéssica Lubranon työsuhteen lainvastaisesti, kertoo PAMin lakimies Arja Pohjola.

Tasa-arvolain syrjintäkiellon rikkomisesta Lubrano vaatii 20 000:ta euroa sekä lisäksi 12 kuukauden palkkaa vastaavaa summaa, reilua 24 000:ta euroa.

Pohjolan mukaan seksuaalista häirintää kokenut Lubrano oli pyytänyt, että työnantaja selvittäisi esimiehen käytöstä ja että siihen puututtaisiin.

– Tämän selvittämispyynnön jälkeen hänen työsuhteensa on päätetty.

Pohjolan mukaan yritys on ryhtynyt vastatoimiin, jotka on tasa-arvolaissa kielletty.

– Eli kun Lubrano on pyytänyt, että seksuaalista häirintää selvitetään ja siihen puututaan, hänen työsuhteensa on päätetty. Työsuhteen päättämistä voidaan pitää vastatoimena, hän sanoo.

Swappie ei kommentoi vaatimuksia

Swappien toimitusjohtaja Sami Marttinen kertoo, että yritys on tietoinen haastehakemuksesta.

Hän kirjoittaa sähköpostitse, että ei voi kommentoida juridisista syistä haastehakemusta tai tehdä lisäyksiä syksyllä Ylelle antamiinsa kommentteihin.

Syksylläkään Swappie ei voinut kommentoida yksittäisen työntekijän tapausta, mutta yritys pyysi julkisesti anteeksi kaikilta, jotka ovat joutuneet epäasiallisen kohtelun tai seksuaalisen häirinnän kohteeksi yrityksessä.

Ylen jutussa kerrottiin myös muista Swappiella työskennelleistä, jotka olivat kokeneet tulleensa syrjityiksi tai olivat kokeneet seksuaalista häirintää.

Toimitusjohtaja vakuutti Ylen haastattelussa, että yrityksellä on nollatoleranssi kaikenlaisen häirinnän suhteen.

Marttinen myönsi tuolloin, että yrityksessä on ollut seksuaalista häirintää.

Swappien toimitusjohtaja Sami Marttinen pyysi syksyllä julkisesti anteeksi kaikilta, jotka ovat kokeneet yrityksessä häirintää. Kuva: Swappie

PAMin lakimies: Meille ei ole tullut näin räikeitä tapauksia vastaan

Parikymmentä vuotta ammattiliitossa työskennellyt Pohjola pitää tapausta erikoisena.

– Kyllä työelämässä varmasti tapahtuu tällaista, mutta meille ei ole tullut hirveän usein esille näin räikeitä tapahtumia ja tapausta, jossa kielenkäyttö on ollut näin härskiä, hän sanoo.

Pohjola pitää myös yrityksen johdon asennetta erikoisena.

Toimitusjohtaja oli haastehakemuksen mukaan kysynyt Lubranolta, onko tämä varma, että esimiehen puheet eivät ole olleet vain leikkiä.

– Sillä ei ole merkitystä, ovatko puheet pilailua, jos ne häiritsevät työntekijää, Pohjola sanoo.

Työoikeuden professori: Swappie-juttu olisi uudenlainen juttu käräjillä

Ylen aiemmassa jutussa työoikeuden professori Seppo Koskinen arvioi, että jos Lubranon juttua puidaan oikeudessa, se olisi merkittävää, koska koeaikana tehtyjä työsuhteiden purkutapauksia käsitelllään harvoin käräjillä asti.

Koskinen sanoi tuolloin myös, että oikeudessa ratkaistaan, onko Swappiessa ollut sen kaltaista miehistä kulttuuria, jota miehet eivät pidä naisia loukkaavana, tasa-arvon vastaisena.

– Teknisten miesten kulttuurissa voi olla sellaisia piirteitä, jossa nuoret miehet alkavat jutella seksuaalissävytteisesti, jonka seurauksena ilmapiiri muuttuu jossakin määrin naisvihamieliseksi tai naisille hankalaksi, Koskinen sanoi syksyllä.

Lue seuraavaksi:

.
.