Hyppää sisältöön

Nokian Viinikanniemen rantatonteille halutaan asumaan tosissaan – tähän asti kalleimman tontin hinta kipusi yli puoleen miljoonaan

Nokian Viinikanniemen kiistellyt rantatontit kiinnostavat ostajia. Viiden ensimmäisen tontin huutokauppa päättyi viikonloppuna. Hyväksytyt tarjoukset nousivat kaikki yli 400 000 euroon.

Viinikanniemen tonttien huutokauppa on kiinnostanut tamperelaisia ja nokialaisia ostajia. Kuva: Matias Väänänen / Yle

Nokian Viinikanniemen ensimmäiset 10 tonttia tulivat myyntiin helmikuussa. Viikonloppuna päättyneessä viiden tontin huutokaupassa kallein hyväksytty tarjous, noin 505 000 euroa, tehtiin kaikkein suurimmasta tontista.

– Länteen ja lounaaseen aukeavalla tontilla on pinta-alaa yli 1 400 neliötä ja paljon rantaviivaa, kertoo Nokian kaupungin tontti-insinööri Arto Heikkinen.

Huutokaupan neljä muuta tonttia ovat suuruudeltaan hieman yli 1 000 neliötä. Hyväksytyt hinnat nousivat niissäkin kaikissa yli 400 000 euroon.

– Kieltämättä lopulliset hinnat hiukan yllättivät, vaikka paikka on hieno ja kova hinta oli odotettavissa, Heikkinen tuumii.

Naapuria ei haluta kainaloon

Viinikanniemessä on myynnissä tässä vaiheessa vielä viisi tonttia. Lähtöhinnaltaan niistä kallein, 300 000 euron tontti, ei ole toistaiseksi kiinnostanut vielä ketään.

– Kysyntään vaikuttaa moni tekijä: sijainti, vieressä oleva viheralue, tontin koko ja rakennusoikeuden määrä.

– Mitä vähemmän on naapureita, sitä enemmän tontista maksetaan, Heikkinen naurahtaa.

Viiden tontin huutokauppa päättyy tulevana viikonloppuna. Kuinka suuriksi niiden hinnat voivat nousta?

– Nyt on tarjolla itäpuolelta hieman pienempiä tontteja. Veikkaisin, että hinta ei niiden kohdalla nouse niin korkealle; se voisi alkaa kolmosella.

Nokian Viinikanniemen tontit ovat myynnissä huutokaupat.com -sivustolla.

Nokian Viinikanniemi sijaitsee noin neljä kilometriä Nokian keskustasta. Kapean kannaksen päässä oleva niemi on kuin saari, ja se oli vuosikymmeniä leirintäalueena. Nokian valtuusto päätti vuonna 2014, että Viinikanniemestä tulee asuinalue.

Lue lisää:

.
.