Hyppää sisältöön

Johtajaylilääkäri: Keski-Suomessa koronapotilaiden sairaalahoidon tarve on kasvanut merkittävästi

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärin Juha Palonevan mukaan koronarajoitusten purku näkyy nyt Keski-Suomessa koronapotilaiden sairaalahoidon tarpeen kasvuna.

Keski-Suomessa koronapotilaita hoidetaan muun muassa sairaala Novassa. Kuvituskuva. Kuva: Simo Pitkänen / Yle

Koronapotilaiden sairaalahoidon tarve on kääntynyt Keski-Suomessa viime viikolla selvään nousuun, toteaa Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juha Paloneva.

Palonevan mukaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä erikoissairaanhoidossa ja perusterveydenhuollossa on nyt yhteensä nelisenkymmentä koronapotilasta. Heistä yksittäiset potilaat tarvitsevat myös tehohoitoa.

Paloneva kertoo, että sairaalahoidon tarve alkaa olla nyt Keski-Suomessa korkeimmillaan koko epidemian aikana.

Sairaalahoitoon koronan vuoksi päätyvät erityisesti rokottamattomat. Toinen merkittävä riskitekijä vakavalle koronataudille on ylipaino, sanoo Paloneva.

Koronatartuntoja todetaan Keski-Suomessa edelleen varsin paljon, vaikka terveydenhuolto ei enää testaa kaikkia oireisia eikä taudille altistuneita. Julkisessa terveydenhuollossa testejä tehdään lähinnä sote-ammattilaisille ja riskiryhmille.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on vahvistanut Keski-Suomessa perjantain jälkeen yli 1200 uutta tartuntaa.

Uusista tartunnoista yli 600 on Jyväskylässä. Yli sata uutta tartuntaa on kirjattu Jämsässä ja lähes sata myös Äänekoskella ja Laukaassa. Testein vahvistettuja koronatartuntoja on tullut ilmi jälleen ihan ympäri Keski-Suomea.

Palonevan mukaan uusia koronaan liittyviä kuolemantapauksia on ilmennyt Keski-Suomessa viime viikkojen aikana muutamia. Koronakuolemia on koko epidemian ajalta Keski-Suomessa nyt yli 50.

.
.