Hyppää sisältöön

Maanantaina tehtiin uusi koronatartuntojen ennätys Kainuussa – mitä sinä haluaisit tietää tämän hetken koronatilanteesta?

Tilanne on Kainuun sotelle haastava, koronanyrkki kokoontuu tänään pohtimaan tilannetta ja linjauksia.

Kainuun sote muistuttaa, ettei oireisena pidä lähteä pois kotoa vaan sairastaa siellä ja tarvittaessa hakeutua testiin. Kuva: Matti Myller / Yle

Koronaepidemian kiihtyminen jatkuu Kainuussa. Maanantaina todettiin 259 tartuntaa, joka on suurin tähänastinen päivittäinen lukema. Tartunnanjäljitys on ruuhkautunut ja vastausviive on kasvanut huomattavasti.

Kainuun soten mukaan tartuntariski on suuri koko maakunnan alueella. Asukkaita ja alueella oleskelevia kehotetaan noudattamaan annettuja terveysturvallisuusohjeita ja määräyksiä.

Oireisena ei tule altistaa muita töissä, koulussa tai harrastuksissa, vaan sairastaa kotona ja tarvittaessa hakeutua koronatestiin.

Koronaviruksen ilmaantuvuus on noussut viime päivistä ja se on koko maan korkein eli 2 731 tartuntaa sataa tuhatta asukasta kohden.

Sotella henkilöstövajetta

Henkilöstön poissaolot vaikeuttavat edelleen Kainuun soten toimintaa. Maanantaina poissa oli 157 työntekijää, joista koronan vuoksi 59.

Tilanne on vaikea useissa eri yksiköissä, joten kiireettömän toiminnan supistamisia jatketaan ja pyritään turvaamaan kriittisiä toimintoja. Kainuun sote jatkaa tehostettua valmiustilaa poikkeuksellisen vaikean ja pitkään jatkuvan tilanteen vuoksi.

Kainuun koronakoordinaatioryhmä kokoontuu tänään käsittelemään maakunnan koronatilannetta ja linjauksia.

Mitä sinä haluaisit tietää koronatilanteesta tällä hetkellä? Lähetä meille kysymyksesi, niin me otamme selvää.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

.
.