Hyppää sisältöön

Keski-Suomi voitti aluevaalien äänestyskilvan – juhlakahvit hörpitään lettujen kera Kinnulassa ensi viikolla

Keski-Suomen, Päijät-Hämeen, Kanta-Hämeen ja Kymenlaakson hyvinvointialueet mittelivät historian ensimmäisissä aluevaaleissa siitä, millä alueella on korkein äänestysprosentti.

Kuva: Heli Kaski / Yle

Pohjoisessa Keski-Suomessa Kinnulassa torikahvitellaan aluevaalihaasteen voiton kunniaksi ensi viikolla.

Keski-Suomen, Päijät-Hämeen, Kanta-Hämeen ja Kymenlaakson hyvinvointialueet mittelivät tammikuussa käydyissä historian ensimmäisissä aluevaaleissa siitä, millä alueella on korkein äänestysprosentti.

Voiton kilpailussa vei Keski-Suomen hyvinvointialue. Kunnista pisimmän korren veti Kinnula. Aluevaaleissa 59,4 prosenttia kinnulalaisista äänioikeutetuista kävi uurnilla.

Päijät-Hämeen, Kanta-Hämeen ja Kymenlaakson hyvinvointialueet tarjoavat keskisuomalaisille torikahvit Kinnulassa.

Keski-Suomen hyvinvointialueen vt. hyvinvointialuejohtaja Kati Kallimo kertoo tiedotteessa, että torstaina 24. maaliskuuta kello 14-17 tarjolla Kinnulassa on lettukahvit. Tapahtuma on avoin kaikille keskisuomalaisille päättäjistä asukkaisiin.

Kinnulassa ollaan ylpeitä kuntalaisten äänestysaktiivisuudesta.

– Tässä jälleen konkretisoituu yhteistyön voima, yhdessä olemme enemmän kuin kukaan meistä yksin. Olemme pitkien välimatkojen päässä isommista kunnista, joten lähipalvelut mietityttävät kuntalaisia. Luotin, että kinnuset lähtevät vaaliuurnille. Sote-kenttä kuuluu omaan työmaahani, joten haasteen voitto lämmittää mieltäni erityisesti, kuvailee Kinnulan perusturvajohtaja Jenni Laiho.

Aluevaalien äänestysaktiivisuusprosentit haasteessa mukana olleilla alueilla:

Keski-Suomen hyvinvointialue 47,5

Kanta-Hämeen hyvinvointialue 46,6

Kymenlaakson hyvinvointialue 46,2

Päijät-Hämeen hyvinvointialue 45,6

Aluevaaleissa valittiin hyvinvointialueelle aluevaltuusto. Aluevaltuutetut päättävät lähipalveluista ja palveluverkosta, esimerkiksi sosiaali- ja terveysasemien sekä pelastustoimen sijoittumisesta ja niissä tarjottavista palveluista sekä koko hyvinvointialueiden tasavertaisesta palvelujen saatavuudesta.

Hyvinvointialueet vastaavat ensi vuoden alusta alkaen alueidensa sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelujen järjestämisestä.

.
.