Hyppää sisältöön

Forssa aikoo jäädyttää Puistolinnan kiertoliittymän rakentamisen

Forssan kiertoliittymän rakentamisesta saamat tarjoukset ovat olleet varsin kalliita. Hintojen taustalla arvellaan olevan hankkeen tiukan aikataulun. Suunnitelmissa on nyt siirtää kiertoliittymän rakentaminen ensi vuoteen.

Puistolinnan kiertoliittymää suunnitellaan aivan Forssan sydämeen. Kuva: Forssan kaupunki

Puistolinnan kiertoliittymä-hankinnan keskeyttämisen taustalla on se, että Forssan kaupunki sai määräaikaan mennessä rakentamisesta vain kaksi tarjousta. Edullisimmankin tarjouksen hinta ylittää hankkeeseen varatun määrärahan. Tarkoitus oli, että liittymä olisi rakennettu kesän Kuninkuusraveihin mennessä.

Edullisin urakkatarjous on 771 700 euroa. Urakkatarjouksen lisäksi hankkeeseen tulee laskea mukaan noin 30 000 euron sähkötyöt ja noin 20 000 euron valvontatyöt sekä hankevaraus, jonka suuruus on 10 prosenttia urakkatarjouksesta. Edullisemman tarjouksen mukaan laskettu hankekustannus ylittäisi hankkeeseen varatun määrärahan noin 150 000 euroa.

Forssan teknisessa virastossa katsotaan, että tarjousten suuruuteen arvioidaan vaikuttaneen vaadittu tiukka aikataulu ja sen varmistamiseksi määritelty merkittävä viivästyssakko. Tämän lisäksi akuutit muutokset maailmantilanteessa ja näiden vaikutukset muun muassa raaka-aineiden hintaan todennäköisesti nostivat tarjoushintoja.

Kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi esittää maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle kiertoliittymän hankinnan keskeyttämistä sekä hankkeen poistamista tämän vuoden talousarvion investoinneista.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.