Hyppää sisältöön

Pohjois-Savon hyvinvointialuejohtajan virkaan yhdeksän hakijaa – mukana THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta

Määräaikaan mennessä hakeneiden ehdokkaiden haastattelu- ja soveltuvuusarvioinnit alkavat jo ensi viikolla. Yhdeksästä hakijasta vain yksi oli nainen.

Markku Tervahauta on hakenut Pohjois-Savon uuden hyvinvointialueen johtajaksi. Kuva: Petteri Sopanen / Yle

Pohjois-Savon hyvinvointialuejohtajan hakuaika loppui tänään perjantaina.

Hyvinvointialuejohtajan virkaa haki määräaikaan mennessä yhdeksän hakijaa. Haastattelu- ja soveltuvuusarvioinnit alkavat jo ensi viikolla.

Hakijoiden joukossa ovat muun muassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Markku Tervahauta, Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin johtaja Jan Tollet, Kuopion apulaiskaupunginjohtaja Jari Saarinen ja Vieremän kunnanjohtaja Mika Suomalainen.

Markku Tervahauta on työskennellyt aiemmin urallaan Pohjois-Savossa mm. Kuopion apulaiskaupunginjohtajana ja kunnanjohtajana Leppävirralla.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin hankejohtaja Kirsi Leivonen oli ainut virkaa hakenut nainen.

Pohjois-Savon vastaava hyvinvointialueen johtaja Leila Pekkanen ei itse hakenut paikkaa ollenkaan.

Aluevaltuusto valitsee hyvinvointialuejohtajan toukokuussa. Pohjois-Savon kuntien sosiaali- ja terveystoimen, pelastustoimen ja sairaanhoitopiirin palvelut siirtyvät hyvinvointialueen vastuulle ensi vuoden alussa.

Pohjois-Savon hyvinvointialue huolehtii 19 kunnan asukkaiden palveluista ja alueen palkkalistoille tulee noin 12 500 työntekijää.

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila hakee Satakunnan hyvinvointialueen johtoon.