Hyppää sisältöön

Sauli Niinistö puuttui Financial Timesille antamansa Nato-haastattelun otsikkoon – "Puuttuu yksi sana, asia kääntyy päälaelleen"

Niinistön mukaan Suomen turvallisuuspolitiikan vaihtoehdot ovat Nato-jäsenyys tai syvempi puolustusyhteistyö Ruotsin ja Yhdysvaltojen kanssa.

Arvostettu Financial Times -media haastatteli tasavallan presidentti Sauli Niinistöä Suomen reaktiosta Venäjän hyökkäyssotaan. Kuva: Silja Viitala / Yle

Brittilehti Financial Times julkaisi sunnuntaina presidentti Sauli Niinistön haastattelun, jossa Niinistö pohtii turvallisuuspolitiikkaa ja Suomen sotilaallisen liittoutumisen hyötyjä ja haittoja.

Niinistön mukaan Suomella on kaksi vaihtoehtoa turvata asemansa: Nato-jäsenyys tai puolustusyhteistyön syventäminen Yhdysvaltojen ja Ruotsin kanssa.

Nyt haetaan joka tapauksessa Niinistön mukaan muutosta nykytilanteeseen.

– Kaikilla vaihtoehdoilla on omat hyötynsä turvallisuuden lisääntymisessä. Että varmistamme, että vakaus säilyy ja voimme varmistaa, että elämme turvallisessa ympäristössä. Meidän päämäärämme on turvata Suomen asema.

Lehdessä viitataan myös Ylen Nato-kyselyyn, jossa selvisi, että 62 prosenttia suomalaisista kannattaa Suomen liittymistä sotilasliitto Natoon ja 16 prosenttia vastustaa.

Niinistö pyysi oikaisua FT:n otsikkoon

Presidentti Niinistö ehti jo sunnuntaiaamuna kertaalleen korjata jutun otsikkoa tvitterissä. Alkuperäisestä otsikosta puuttui hänen mukaansa not eli ei-sana.

Tasavallan presidentin kanslia korjasi tilannetta omassa tviitissään.

Presidentin kanslia kommentoi otsikkosotkua Ylelle:

– Financial Timesin otsikko on päinvastainen, mitä presidentti Niinistö haastattelussa sanoi. Kanslia on pyytänyt oikaisua otsikkoon ja otsikko on nyt korjattu, presidentin kansliasta kerrotaan.

FT:n alkuperäinen otsikko oli: Suomen liittyminen Natoon sisältäisi "ison eskalaation riskin", presidentti sanoo. Presidentin kanslian oikaisupyynnön jälkeen otsikko on muodossa Suomi varoittaa "isosta eskalaation riskistä" Euroopassa Nato-jäsenyyskeskustelun keskellä.

.
.