Hyppää sisältöön

Vilja-Tuulia Huotarinen seuraa Jenni Haukiota Turun kirjamessujen ohjelmajohtajana

Huotarinen on palkittu muun muassa lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnolla, Kalevi Jäntin palkinnolla ja Anni Swan -mitalilla.

Kirjailija Vilja-Tuulia Huotarisen mukaan kirjamessut on eräänlainen unelman toteutuma: kirjat, lukijat ja kirjailijat samassa paikassa. Kuva: Mikko Palonkorpi

Turun kirjamessujen ohjelmajohtajaksi on valittu kirjailija Vilja-Tuulia Huotarinen. Hän seuraa vuodesta 2012 lähtien tehtävää hoitanutta Jenni Haukiota.

Vuoroin Reykjavikissa ja Helsingissä asuva Huotarinen aloittaa uudessa työssään huhtikuun alussa.

Hänet on palkittu muun muassa lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnolla, Kalevi Jäntin palkinnolla ja Anni Swan -mitalilla.

Huotarinen on työskennellyt myös runouslehden päätoimittajana ja erilaisten tapahtumien järjestäjänä. Parhaillaan hän on Sanasto ry:n kirjallisuuskummina. Koulutukseltaan Huotarinen on filosofian maisteri.

– Kirjamessujen ohjelmatyö saa Vilja-Tuuliassa parhaan mahdollisen jatkajan. Hänen syvällinen kirjallisuuden alan ammattitaitonsa sekä laaja-alaiset kirjalliset verkostonsa turvaavat tapahtuman menestyksen myös tulevaisuudessa, Haukio sanoo kirjamessujen tiedotteessa.

– Kirjan ympärillä käy kuhina. Minua kiinnostavat rakenteet, joihin lukijuus kiinnittyy: lukupiirit, blogit, sukupolvikokemuksiksi muodostuvat teokset. Samalla lukeminen on hyvin henkilökohtaista: mihin tahansa tapahtumaan ei lähdetä yksin, mutta kirjamessuille lähdetään. Se, joka lukee, ei ole yksin. Haluan nostaa esiin myös käännöskirjallisuuden korvaamattoman merkityksen kotimaiselle kirjallisuudelle, Huotarinen toteaa.

Turun kirjamessut on Suomen vanhin kirjamessutapahtuma. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään 30. syyskuuta–2. lokakuuta.

Voit keskustella aiheesta Yle Tunnuksella. Kommentointi sulkeutuu 23.3. kello 23.

Lue myös:

.
.