Hyppää sisältöön

Saimaan ammattiopisto Sampon kevään yhteishakijoita kiinnostavat sosiaali- ja terveysala, tieto- ja viestintätekniikka sekä logistiikka – valintatulokset saapuvat kesäkuun puolivälin jälkeen

Logistiikan opiskelupaikat ovat tavoiteltuja Saimaan ammattiopisto Sampon Imatran yksikössä. Kuvituskuva. Kuva: Pekka Tynell / Yle

Kevään toisen asteen yhteishakijoita kiinnostaa Saimaan ammattiopisto Sampossa eniten sosiaali- ja terveysala.

Toiseksi eniten hakijoita Lappeenrannassa oli tieto- ja viestintätekniikan ja kolmanneksi eniten rakennusalan perustutkintoon.

Imatralla suosituin oli tänäkin vuonna logistiikan perustutkinto. Seuraavana tulevat sähkö- ja automaatioalan ja talotekniikka.

Saimaan ammattiopisto Sampon ammatillisiin perustutkintoihin ensisijaisia hakijoita oli yhteensä 715, kun aloituspaikkoja niihin on tarjolla kaikkiaan 712. Lappeenrantaan perustutkintoihin haki 496 ja Imatralle 219 opiskelijaa.

Kevään toisen asteen yhteishaku päättyi eilen tiistaina. Opiskelijavalinnat julkaistaan aikaisintaan kesäkuun puolivälissä.

Valittujen tulee ilmoittaa paikan vastaanottamisesta kesäkuun loppuun mennessä. Tämän jälkeen mahdollisesti vapaiksi jääneisiin yhteishaun aloituspaikkoihin voi hakea niin sanotussa jatkuvassa haussa osoitteessa edusampo.fi/haussanyt (siirryt toiseen palveluun).

Perustutkintojen lisäksi yhteishaussa oli tutkintokoulutukseen valmentava koulutus (TUVA), johon enimmäkseen haetaan vasta kesällä yhteishaun opiskelijavalintojen julkaisun jälkeen.

Saimaan ammattiopisto Sampon jatkuva haku on auki kaikille peruskoulun suorittaneille ikää ja koulutustaustaa katsomatta. Jatkuvan haun koulutustarjonta on laajimmillaan juuri nyt.

.
.