Hyppää sisältöön

Mies kuoli laukaukseen yksityisasunnossa Sipoossa – ex-puolison mukaan tapaus oli itsemurha, naiselle taposta lähes kymmenen vuotta vankeutta

Oikeuden mukaan asiassa on riittävällä varmuudella osoitettu, että syytetyn on täytynyt ampua uhria. Oikeus piti itsemurhan mahdollisuutta erittäin epätodennäköisenä.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus antoi ratkaisunsa tänään. Asian käsittely alkoi keskiviikkona 10.3. Kuva: Petteri Bülow / Yle

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut tiistaina vankeuteen Nina Schestihinin, joka yritti lavastaa miesystävänsä tapon itsemurhaksi Sipoossa viime marraskuussa. Nainen sanoi miehen ampuneen itse itseään suuhun, mutta oikeus ei uskonut selitystä.

Näyttöä kokonaisuutena arvioituaan oikeus katsoi, että itsemurhan mahdollisuus on erittäin epätodennäköinen. Oikeuden mukaan asiassa on riittävällä varmuudella osoitettu, että syytetyn on täytynyt ampua uhria.

Henkirikos tapahtui pariskunnan yhteisessä asunnossa. Oikeuden mukaan muun muassa ruutisavulöydökset tukivat tapposyytettä.

Oikeus huomioi myös, että nainen oli vuonna 2008 tuomittu silloisen avopuolisonsa törkeästä pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta. Myös tuolloin nainen oli ensin sanonut, että mies oli tehnyt itsemurhan ja itse lyönyt itseään veitsellä.

Oikeus tuomitsi 56-vuotiaan naisen taposta ja ampuma-aserikoksesta yhdeksän vuoden ja kymmenen kuukauden vankeuteen.

Naisen mukaan mies ampui itsensä

Henkirikos tapahtui viime vuoden marraskuussa asunnossa, jossa nainen ja mies olivat kahden. Syyttäjän mukaan nainen ampui miestä suuhun. Poliisille nainen kertoi, että mies oli ampunut itsensä.

Ampumisen jälkeen nainen soitti hätäkeskukseen.

Nainen on kiistänyt tapposyytteen. Syyttäjä vaati hänelle kymmenen vuoden vankeusrangaistusta.

Naista syytetään myös ampuma-aserikoksesta. Hän piti hallussaan luvatonta revolveria. Tämän rikoksen hän myöntää.

Lue lisää:

.
.