Hyppää sisältöön

Isänsä Joensuun Hammaslahdessa murhannut ja äitinsä pahoinpidellyt mies oli syyntakeeton

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus totesi miehen syyllistyneen murhaan, mutta jätti rangaistuksen tuomitsematta. Veriteko tapahtui huhtikuussa 2021.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus antoi tuomionsa keskiviikkona. Kuva: Ari Haimakainen / Yle

Joensuun Hammaslahdessa isänsä surmannut mies välttyy vankilatuomiolta.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus katsoi miehen syyllistyneen murhaan. Oikeuden mukaan 43-vuotias mies murhasi yli 85-vuotiaan isänsä lyömällä tätä saksilla sekä aiheuttamalla silmävamman.

Mielentilatutkimuksen mukaan mies oli tekohetkellä syyntakeeton, minkä takia oikeus jätti rangaistuksen tuomitsematta. Vankilan sijaan mies on ohjattu psykiatriseen pakkohoitoon.

Veriteko tapahtui miehen vanhempien kotona huhtikuussa 2021. Ennen isänsä surmaamista mies oli väkivalloin pakottanut iäkkään äitinsä ulos asunnosta. Äiti oli mennyt yöpuvussa naapuriin, mistä oli hälytetty apua.

Poliisin saapuessa paikalle mies oli pahoinpidellyt edelleen isäänsä. Poliisin lausunnon mukaan mies oli kiinni otettaessa ollut harhainen ja puhunut demoneista.

Oikeudessa mies myönsi tekonsa. Hän kertoi kärsineensä pitkään psyykkisestä sairaudesta, mutta lopettaneensa lääkkeiden käytön internetistä saamiensa tietojen takia.

Tuomio ei ole lainvoimainen vaan siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Lue lisää:

.
.