Hyppää sisältöön

Opiskelupaikkaa Itä-Suomen yliopistosta tavoittelee tänä keväänä yli 23 000 hakijaa – yhteishaussa kauppatieteiden suosio nousi

Itä-Suomen yliopistolla oli yhteishaussa mukana ennätysmäärä hakukohteita. Hakijoita kiinnostivat etenkin lääketiede, oikeustieteet, psykologia ja kauppatieteet.

Itä-Suomen yliopiston kampus Joensuussa helmikuussa 2021. Kuva: Ari Tauslahti / Yle

Itä-Suomen yliopisto oli kevään toisessa yhteishaussa Suomen neljänneksi suosituin yliopisto. Hakijoita oli yli 23 000.

Eniten hakijoita oli Turun, Tampereen ja Helsingin yliopistoihin.

Itä-Suomen yliopistossa eniten hakijoita oli lääketieteeseen, oikeustieteeseen, psykologiaan ja kauppatieteisiin. Hakijoita kauppatieteisiin oli noin 200 enemmän kuin edellisenä vuonna. Joensuun kampukselle kauppatieteisiin haki noin 1 600 opiskelijaa, Kuopioon noin 1 800.

Itä-Suomen yliopiston valitsi tänä keväänä ensisijaiseksi hakukohteekseen noin 6 390 hakijaa.

– Itä-Suomen yliopistolla oli yhteishaussa mukana ennätysmäärä hakukohteita, yhteensä 136. Avoimen yliopiston väylän hakukohteita oli 34. Tavoitteemme on edelleen lisätä avoimen yliopiston väylän merkitystä yliopistokoulutukseen hakeutumisen vaihtoehtona, toteaa akateeminen rehtori Tapio Määttä Itä-Suomen yliopiston tiedotteessa.

Koko maassa korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa opiskelupaikkaa haki noin 138 000, viime vuonna hakijoita oli lähes 20 000 enemmän.

Hakijamäärät ovat rehtori Tapio Määtän mukaan tasoittuneet koronaa edeltävälle tasolle.

Toisaalta taas pienempiin, aiemmin vähemmän suosittuihin oppiaineisiin on ollut tavallista enemmän hakijoita.

– Esimerkiksi suomen kieli ja kirjallisuus kasvatti suosiotaan, samoin tietojenkäsittelytieteen ja kauppatieteen opintoja yhdistävä liiketaloustieteen hakukohde, Määttä kertoo.

.
.