Hyppää sisältöön

Seinäjoen ammattikorkeakoulun tutkinnot kiinnostavat – hakijamäärä jatkaa kasvuaan kolmatta vuotta

Kevään toinen yhteishaku päättyi keskiviikkona. Seinäjoen ammattikorkeakoulun englanninkieliset tutkinnot sekä esimerkiksi sosionomi- ja sairaanhoitajakoulutukset kiinnostivat hakijoita.

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella muun muassa sairaanhoitajaksi. Kuva: Pasi Takkunen / Yle

Seinäjoen ammattikorkeakoulun hakijamäärät ovat kasvussa jo kolmatta vuotta peräkkäin. Eilen päättyneessä kevään toisessa yhteishaussa etenkin englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin oli ennätysmäärä hakijoita.

Myös ensimmäistä kertaa haussa olleet verkkopainotteiset sosionomi- ja sairaanhoitajakoulutukset olivat suosittuja. Sosionomikoulutukseen oli yli kahdeksansataa hakijaa, kun ryhmässä on aloituspaikkoja 20. Kurikkaan ja Kauhavalle suunnattu verkkopainotteinen sairaanhoitajakoulutus veti yli kolme sataa hakijaa.

Kasvua oli myös tekniikan alalla ja liiketaloudessa. Sen sijaan ylempään AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa nähtiin laskua.

AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa opiskelijat valitaan todistusvalinnan ja ammattikorkeakoulujen yhteisen digitaalisen AMK-valintakokeen kautta. Kulttuurituottaja-koulutuksessa sekä ylemmissä AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa opiskelijat valitaan oman, erillisen valintakokeen perusteella. Valintakoe järjestetään touko-kesäkuun taitteessa.

Seamkissa oli haettavana 956 aloituspaikkaa 15:ssä AMK-tutkintoon johtavassa ja seitsemässä ylempään AMK-tutkintoon johtavassa tutkinto-ohjelmassa. Kaikkiaan Seamkiin oli kevään toisessa yhteishaussa 5580 hakijaa, mikä on 87 hakijaa enemmän kuin viime vuonna.

.
.