Hyppää sisältöön

Aluehallintovirasto tukee kirjastojen toimintaa Pohjanmaalla reilun 61 000 euron edestä – valtakunnallisesti avustuksia myönnettiin reilut 1,3 miljoonaa euroa

Suurin tuen saaja on Kaskinen, johon rakentuu uusi kirjasto. Myös Mustasaarelle merkittävä avustus. Yhteensä viisi pohjalaiskuntaa saa Aluehallintovirastolta avustuksia.

Hankkeissa edistetään lukuharrastusta, lukutaitoa ja elinikäistä oppimista. Kuva: Amanda Ölander / Yle

Aluehallintovirasto on myöntänyt pohjalaiskunnille yhteensä 61 400 euroa avustuksia kirjastojen alueelliseen ja paikalliseen kehittämiseen.

Valtakunnallisesti Aluehallintoviraston myöntämä avustussumma on 1 325 300 euroa 80 eri hankkeelle.

Hankkeissa edistetään lukuharrastusta, lukutaitoa ja elinikäistä oppimista ja kehitetään kirjastoja aktiivisen kansalaisuuden, osallisuuden ja sananvapauden toimijoina. Avustuksilla luodaan kirjastoille uusia toimintamalleja palvelujen vaikuttavuuteen ja kestävään kehitykseen.

Pohjanmaalla avustuksia saivat Kaskinen, Mustasaari, Kristiinankaupunki, Uusikaarlepyy sekä Pedersöre.

Kaskisten kirjasto muuttaa nykyisistä peruskorjausta vaativista tiloistaan pysyvästi muualle. Hankkeessa luodaan suunnitelma Kaskisten kaupunginkirjaston palveluiden uudelleen järjestämiseksi. Avustuksen summa 20 000 euroa.

Mustasaari sai 18 000 euroa kaksikielisen pedagogisen hankkeen suunnitteluun, jossa tarkoituksena on helpottaa ja ylläpitää lukukokemuksien kokemista iästä riippumatta.

Kristiinankaupungille myönnettiin 2000 euroa kirjailijavierailuiden järjestämiseen sekä aikuisille lukijoille että lapsille.

Uudessakaarlepyyssä on tarkoituksena tehdä lukemista edistävää työtä muun muassa lisäämällä kirjailijavierailujam antamalla lukuvinkkejä, järjestämällä lukupiirejä sekä satutunteja. Tuen määrä 9400 euroa.

Pedersöressä suunnitelma on samankaltainen kuin Uudessakaarlepyyssä, lisäksi ajatuksena on nostaa paikallisten kirjailijoiden tuotoksia ja esitellä niitä uusissa asiayhteyksissä. Pedersöre sai tukea 12 000 euroa.

Avustuspäätöksiin ja suunnitelmiin voi tutustua tarkemmin Aluehallintoviraston sivuilta (siirryt toiseen palveluun).

.
.