Hyppää sisältöön

Sairaala Novan päivystyksen ennakoidaan ruuhkautuvan pahasti lakon takia

Lakko vaikuttaa merkittävästi päivystyksen toimintaan. Sairaanhoitopiirissä odotetaan kovaa ruuhkaa ja odotusaikojen pidentymistä.

Päivystystoiminta pyritään turvaamaan lakon aikanakin. Kuva: Simo Pitkänen / Yle

Hoitajalakko ruuhkauttaa pahoin Sairaala Novan päivystyksen ja odotusajat ovat pitkiä, ennakoi Keski-Suomen sairaanhoitopiiri.

Tänään alkava Tehyn ja Superin lakko vaikuttaa merkittävästi päivystyksen toimintaan.

Potilaita muistutetaan, että päivystyksessä potilaat hoidetaan aina kiirejärjestyksessä. Kaikkia kiireellistä apua tarvitsevia potilaita pyydetään ottamaan yhteyttä aina ensin omaan terveysasemaan tai jos oma terveysasema on kiinni, päivystystarpeen kiireellisyyttä voi kysellä päivystysavun numerosta 116 117.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin väliaikanen johtajaylilääkäri Jyrki Jalkanen kertoo, että kaikki päivystyksellinen toiminta ja kiireellinen hoito pyritään turvaamaan.

Kaikki kiireetön hoito on ajettu lakon vuoksi alas ja vuodeosastoilla on normaalia vähemmän vuodepaikkoja käytössä. Sairaala Novan vuodeosastoilla on normaalisti 147 vuodepaikkaa ja lakon aikana käytössä on vain 65 vuodepaikkaa.

Lue myös:

Mitä tarkoittaa hoitajalakko: saanko hoitoa, jos jalka murtuu tai sairastun syöpään? Etsimme vastaukset kuuteen tärkeimpään kysymykseen

Johtajaylilääkäreiltä vakava varoitus hoitajalakosta: suojelutyön määrä riittämätön, potilaita voi menehtyä

Uhkaavan hoitajalakon vuoksi kiireettömiä tutkimuksia ja leikkauksia aletaan Keski-Suomessa siirtää jo tällä viikolla