Hyppää sisältöön

Tampereen korkeakoulut sijoittuivat kakkosiksi kevään yhteishaussa

Tampereen yliopisto oli toiseksi suosituin yliopisto ja TAMK toiseksi suosituin ammattikorkeakoulu tämän kevään yhteishaussa. Suositummat oppilaitokset olivat Helsingissä ja Turussa.

TAMKin suosituin hakukohde oli liiketalouden tradenomin tutkintoon tähtäävä linja, Tampereen yliopistossa lääketieteen lisensiaatin koulutusohjelma. Kuva on yliopiston Linna-rakennuksesta. Kuva: Antti Eintola / Yle

Tamperelaiset korkeakoulut kiinnostivat hakijoita keskiviikkona päättyneessä yhteishaussa. Tampereen ammattikorkeakoululuun (TAMK) haki 16 357 ja Tampereen yliopistoon 28 881 ihmistä. Ensisijaisia hakijoita TAMKiin oli 6 661 ja Tampereen yliopistoon 11 188.

Korkeakoulujen välisessä vertailussa TAMK oli toiseksi suosituin ammattikorkeakoulu ja Tampereen yliopisto toiseksi suosituin yliopisto. TAMKin edelle meni vain Metropolia ammattikorkeakoulu yli 32 000 hakijalla. Yliopistojen kisassa ensimmäiset sijat menivät Helsingin yliopistolle, joka oli suosituin ensisijainen vaihtoehto, ja Turun yliopistolle, jonne hakeneiden kokonaismäärä oli suurin.

Lääketiede ja liiketalous kiinnostivat eniten

TAMKissa suosituimmat ensisijaiset hakukohteet olivat liiketalouden tradenomin, ensihoitajan ja sosionomin AMK-tutkinto-ohjelmat. Tampereen yliopistossa ensisijaisesti haettiin eniten lääketieteen lisensiaatin, kauppatieteiden ja psykologian koulutuksiin. Myös luokanopettajan, hallintotieteiden ja yhteiskuntatutkimuksen koulutukset kiinnostivat laajasti.

Kaikkiaan korkeakoulujen yhteishakuun osallistui lähes 138 000 hakijaa, mikä on noin 20 000 hakijaa vähemmän kuin viime keväänä. Myös tamperelaisten korkeakoulujen hakijamäärät putosivat.

Valintakokeita järjestetään touko-kesäkuussa

Korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa osa opiskelijoista valitaan ylioppilastutkintotodistuksen perusteella. Todistusvalinnassa opiskelupaikan saaneet saavat tiedon Opintopolku-palvelussa pääsääntöisesti ennen kunkin hakukohteen valintakoetta, mutta viimeistään 30. toukokuuta.

TAMKin pääkampuksella järjestetään kuusi ja Tampereen yliopiston kampuksilla lähes 30 valintakoetta touko-kesäkuun aikana.

Lue myös:

.
.