Hyppää sisältöön

Someammattilainen Tomas Grekov rakastaa juustosarvia eikä juo alkoholia – eniten raittius erotti porukasta opiskeluaikoina

Somevaikuttajaksi Grekov päätyi tulevan vaimonsa innostamana. He esiintyvät somealustoillaan myös yhdessä, mutta ihan kaikkea ei yleisölle kerrota.

 Someammattilainen Tomas Grekov ei juo alkoholia lainkaan – sosiaaliseen elämään se vaikutti eniten opiskeluaikoina
Someammattilainen Tomas Grekov ei juo alkoholia lainkaan – sosiaaliseen elämään se vaikutti eniten opiskeluaikoina

27-vuotias Tomas Grekov aloitti tekemään Youtubeen videoita seitsemän vuotta sitten – aluksi harrastusmielessä.

– Ennen sitä mä en oikeastaan ollut kovin paljon somessa, mulla ei ollut edes instaa, vaikka kaikilla muilla oli. Mutta mua kiinnosti se videopuoli.

Kannustusta hän sai tyttöystävältään Miisa Rotola-Pukkilalta, joka oli ehtinyt tehdä ennen Grekovia videoita jo parisen vuotta Mmiisas -nimellä. Nykyisin hän on yksi Suomen tunnetuimpia sosiaalisen median sisällöntuottajia. Myös Grekovilla on kymmeniä tuhansia seuraajia niin Instagramissa kuin Youtubessakin. Lisäksi hän tekee podcasteja.

Yksityiset asiat ovat myös valuuttaa somessa

Pariskunta avaa kanavillaan myös yhteistä elämäänsä. Nyt puheissa on esimerkiksi tulevat häät ensi kesänä. Mutta missä menee someammattilaisen yksityisyyden rajat?

– Tämä on tosi kiinnostava pointti, koska meidän yksityiset ja henkilökohtaiset asiat ovat myös sitä valuuttaa, joka lisää kiinnostavuutta. Ihmisiähän kiinnostaa juuri ne asiat, mitä toisille ei välttämättä haluttaisi kertoa.

Jotkut asiat ovat kuitenkin selvästi sellaisia, ettei niistä puhuta julkisesti.

– Me ei kerrota, missä me asutaan, eikä välttämättä perhettä näytetä. Mä en ole tainnut koskaan näyttää mun perheestä ketään.

Grekov pohtii, että itse asiassa joskus hieman hankalienkin asioiden jakaminen voi osoittautua hyväksi, vaikka ensin pelottaa.

– Kun jaat itsestäsi jotain – mikä voi tuntua vähän vaikealta – se voikin tuntua toisista samaistuttavalta, ja he voivat saada siitä voimaa ja rohkeutta itselleen. Mutta kyllä sitä pitää oikeasti miettiä, että missä ne rajat menee.

Kostea yliopistoelämä ei kiinnostanut

Yksi asia, mistä Tomas Grekov on avoimesti kertonut sosiaalisessa mediassa on raittius. Hän ei ole koskaan maistanut alkoholia ja arvostaa muutenkin terveellisiä elämäntapoja.

Se ei kuitenkaan koskaan ole estänyt aktiivista sosiaalista elämää. Yläasteiässä ja vielä lukiossakin bileisiin pystyi hyvin osallistumaan ilman alkoholia. Eniten alkoholittomuus on vaikuttanut opiskeluaikoina Kauppakorkeakoulussa, josta Grekov valmistui noin vuosi sitten.

– Huomasin yliopistoaikana, että monet bileet oikein rakennetaan sen alkoholin ympärille. Ei siinä toki sitä ole, etteikö sinne voisi mennä. Mutta se pääpointti on esimerkiksi se, että vedetään pää täyteen. Kyllä se sillä tavalla vaikutti, että ei sellaisiin halunnut lähteä mukaan, mutta totta kai kaikkiin kivoihin juttuihin pyrin lähtemään mukaan.

Puoli seitsemän -ohjelma yllätti Grekovin tarjoamalla vieraalle itseleivottuja juustosarvia. Ne ovat someammattilaisen herkkua ja kuulemma ensimmäinen leivonnainen, jota hän on itse lapsena valmistanut.

Katso koko Puoli seitsemän -ohjelma tästä:

Someammattilainen Tomas Grekov Puoli seitsemän -ohjelman vieraana
.
.