Hyppää sisältöön

Lappeenrannan lentokentän kesästä voi tulla hiljainen: nyt myydään lentolippuja vain yhteen kohteeseen

Neuvottelut kesän lentoreiteistä ovat yhä kesken. Lentoaseman toimitusjohtajan mukaan on todennäköistä, että lentoja on vähemmän kuin aiemmin suunniteltiin.

Arkistokuva on Budapestin-lennolta 25. maaliskuuta. Kesäkaudelle ei ole odotettavissa lentoja Unkarin pääkaupunkiin. Kuva: Kalle Purhonen / Yle

Lappeenrannan kesän lentoliikenne näyttää jäävän suunniteltua hiljaisemmaksi.

Lentoyhtiö Ryanair myy tällä hetkellä kesälentoja Lappeenrannasta vain Italian Bergamoon. Alun perin kesäsuunnitelmaan kuuluivat myös lennot Berliiniin ja Wieniin.

– Huhtikuun ajan Ryanair lentää Lappeenrannasta kolmeen kohteeseen. Toukokuusta eteenpäin on vielä neuvottelut kesken, mutta näyttää todennäköiseltä, ettei kesällä lennetä kolmea reittiä, toimitusjohtaja Jukka Himanen Lappeenrannan lentoasemalta kertoo.

Kahden viikon varoitusaika

Himasen mukaan kesän lentoreitit Lappeenrannasta varmistuvat viimeistään kaksi viikkoa ennen lentojen alkamista. Se tarkoittaa käytännössä huhtikuun puoliväliä. Aikataulu on tavallista myöhäisempi.

– Varmasti Ukrainan sota on vaikuttanut. Uudelleenreitityksiä on jouduttu tekemään monessakin yhtiössä, Himanen sanoo.

Himasen mukaan Lappeenrannan lentoreitit eivät ole kulkeneet Ukrainan ilmatilan kautta, mutta reittimuutosten vaikutukset voivat heijastua moneen suuntaan. Lisäksi lentoihin vaikuttavat hänen mukaansa edelleen jatkuva koronatilanne ja venäläismatkailijoiden puuttuminen.

Matkustajamäärissä isoa vaihtelua

Lappeenrannan lentojen matkustajamäärissä on ollut viime viikkoina suurta vaihtelua: osa koneista on ollut alle puolillaan, osa hyvinkin täynnä.

Himasen mukaan on aikaista arvioida, vaikuttaako Venäjän hyökkäys Ukrainaan ihmisten halukkuuteen käyttää Lappeenrannan lentoasemaa.

– Koko ajan on liikettä ylös ja alas. Muutaman viikon ajanjaksolta ei voi vielä vetää johtopäätöksiä, Himanen sanoo.

Himasen mukaan lentoaseman tavoitteena on edelleen liikennemäärien kasvu pitkällä aikavälillä.

Lue myös:

.
.