Hyppää sisältöön

Mies ajoi suden päälle jäällä maastoautolla Vesannolla – poliisi tutkii tapausta törkeänä metsästys- ja eläinsuojelurikoksena

Kalastajat ilmoittivat sunnuntaina sattuneesta tapauksesta poliisille. Paikkakuntalaismies myönsi kuulusteluissa ajaneensa suden päälle Pohjois-Konneveden jäällä.

Poliisi tutkii epäiltyä törkeää metsästysrikosta Vesannolla. Kuvituskuva. Kuva: Juulia Tillaeus / Yle

Itä-Suomen poliisi tutkii epäiltyä törkeää metsästysrikosta Vesannolla. Poliisille ilmoitettiin sunnuntaina 3. huhtikuuta päivällä, että Pohjois-Konneveden jäällä Vesannolla oli ajettu maastoautolla suden päälle.

Ilmoittajana olivat jäällä kalastamassa olleet henkilöt. Maastoauto oli jo ajanut pois paikalta. Kun löysivät yliajopaikalta pahoin loukkaantuneen suden, jonka suurriistavirka-apu lopetti myöhemmin. Suden ruho on tutkittavana Ruokavirastolla.

– Alustavan selvityksen perusteella kyseessä on urossusi, kertoo rikosylikomisario Kimmo Wetterstrand.

Poliisi otti kiinni maastoauton kuljettajan, noin 50-vuotiaan paikkakuntalaisen miehen, tapahtuman jälkeen hänen kotiosoitteestaan. Hän on kuulustelussa myöntänyt ajaneensa suden päälle maastoautollaan Pohjois-Konneveden jäällä.

Tutkinnallisista syistä poliisi ei voi kertoa tapauksen yksityiskohdista enempää. Wetterstrand ei ota kantaa esimerkiksi miehen motiiviin.

Miehen teossa käyttämä maastoauto on takavarikoitu rikoksen tekovälineenä. Mies vapautettiin kuulustelujen jälkeen tiistaina 5. huhtikuuta. Poliisi on tehnyt teknistä rikostutkintaa tutkimalla tapahtumapaikan ja miehen käyttämän auton.

Poliisin tiedotteen mukaan tapauksen esitutkinta on alkuvaiheessa ja kuulustelut ovat kesken. Tapausta tutkitaan esitutkinnan tässä vaiheessa törkeänä metsästysrikoksena ja törkeänä eläinsuojelurikoksena.

Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran, kun tapaus mahdollisesti siirtyy syyteharkintaan.

.
.