Hyppää sisältöön

Paavo Väyrynen pyrkii keskustan johtoon – vastustaa Natoon liittymistä

Asettumalla ehdolle Paavo Väyrynen sanoo avaavansa keskustelun puolueen ulko- ja turvallisuuspoliittisesta linjasta. Väyrysen mukaan sotilasliitto Natoon liittymiselle ei ole perusteita.

"Viime viikkoina on synnytetty prosessi, jolla Suomea pyritään viemään sotilasliitto Naton jäseneksi. Tähän ei ole perusteita" ,Väyrynen kirjoittaa blogissaan. Kuva: Sakari Luhtala / Yle

Konkaripoliitikko, Lapin aluevaltuutettu ja Kemin kaupunginvaltuutettu Paavo Väyrynen kertoo pyrkivänsä uudelleen keskustapuolueen johtoon. Väyrynen sanoo torstaina julkaistussa blogissaan (siirryt toiseen palveluun) asettuvansa ehdolle puheenjohtajaksi ensi kesän puoluekokouksessa Lappeenrannassa.

Asettumalla ehdolle hän sanoo avaavansa keskustelun puolueen ulko- ja turvallisuuspoliittisesta linjasta. Väyrysen mukaan sotilasliitto Natoon liittymiselle ei ole perusteita. Hän haluaa keskustan ajavan liittoutumattomana pysymistä.

– Meidän on huolehdittava Suomen itsenäisyydestä ja maamme asemasta sotilaallisesti liittoutumattomana, puolueettomana maana, Väyrynen kirjoittaa.

Väyrynen kuuluu keskustanuorten liittohallitukseen

Keskusta kärsi viime eduskuntavaaleissa historiansa suurimman tappion, ja Ylen tuoreessa mittauksessa puolueen kannatus on viime eduskuntavaalien tulosta matalampi.

Väyrysen mielestä puolueen pitäisi laatia uusi periaateohjelma.

– Johtamani keskustan kaksikielinen piiri on tehnyt puoluekokousaloitteen uuden periaateohjelman laatimisesta puolueelle, hän kirjoittaa blogissaan.

Väyrysen mielestä keskustan uudessa nousussa nuoret ovat avainasemassa.

– Tämän vuoden alusta alkaen olen kuulunut puoluehallituksen edustajana keskustanuorten liittohallitukseen. Keskustanuorilla on hyvä periaateohjelma.

Puoluehallituksessa ruotsalaisten edustajana

Viidellä vuosikymmenellä muun muassa kansanedustajana toiminut 75-vuotias Väyrynen oli keskustan puheenjohtaja 1980-1990 -luvuilla. Hän erosi puolueesta neljä vuotta sitten ja menetti kunniapuheenjohtajan arvonimen.

Väyrynen on tällä hetkellä puoluehallituksen jäsen edustaen keskustan ruotsalaista piiriä.

Reilu kuukausi sitten keskustan Helsingin piirin puheenjohtaja Harriet Lonka ja lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä vaativat yhdessä Paavo Väyrysen erottamista keskustasta sekä sen puoluehallituksesta.

Heidän mukaansa Väyrynen käyttää asemaansa puoluehallituksessa Suomen ulkopoliittisen linjan vastaisen propagandan viljelyyn.

Lue myös:

.
.