Hyppää sisältöön

Hämeenlinnassa tarjotaan pian nuorille keskusteluterapiaa ilman ajanvarausta

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta ja Hämeenlinnan kaupunki aloittavat 16–30-vuotiaiden nuorten walk in- terapian. Parhaillaan etsitään vapaaehtoisia terapia-alan ammattilaisia mukaan talkoisiin.

Johtava kappalainen Hanna-Leena Kevätsalo-Vuorio ja perheneuvoja Päivi Kangas tietävät, että viime aikaiset uutiset ovat saaneet erityisesti nuoret kokemaan yksinäisyyttä ja ahdistusta. Kuva: Kati Turtola / Yle

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta etsii parhaillaan vapaaehtoisista koostuvaa ”auttajatiimiä”. Seurakunnan ja Hämeenlinnan kaupungin yhteistyönä toteuttama walk in-terapia (siirryt toiseen palveluun) alkaa huhtikuun 24. päivä, mikäli vapaaehtoisia ilmoittautuu tarpeeksi.

Tarkoitus on, että auttajat tarjoavat yhden kerran kohtaamisia ja kuuntelua. Auttajatiimi kootaan vapaaehtoisista terapia-alan ammattilaisista. Ammattilaiset osaavat arvioida, riittääkö yksi tapaamiskerta. Riittääkö se, että joku kuuntelee nuorta.

– Ammattilainen pystyy huomaamaan, jos nuori tarvitsee jotakin muuta apua, kuten sosiaalityöntekijän apua tai pidempikestoista mielenterveysapua, sanoo perheneuvoja Päivi Kangas.

Johtava kappalainen Hanna-Leena Kevätsalo-Vuorio kannustaa kuitenkin jokaista tekemään omassa lähipiirissään mielenterveystyötä.

– Voi kysyä omalta läheiseltä, mitä kuuluu? Miten voit? Se on usein ensimmäinen merkki siitä, että minut on huomattu, enkä ole yksin, muistuttaa Kevätsalo-Vuorio.

Hämeenlinnassa tarvitaan nyt vapaaehtoisia korvia kuuntelemaan nuoria, sillä kaupungissa tarjotaan pian nuorille mahdollisuus keskusteluterapiaan ilman ajanvarausta. Hämeenlinna-Vanajan seurakunta etsii parhaillaan vapaaehtoisista koostuvaa auttajatiimiä. Kati Turtola tapasi Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan johtavan kappalaisen Hanna-Leena Kevätsalo-Vuorion ja perheneuvoja Päivi Kankaan.
.
.