Hyppää sisältöön

Mies surmasi toisen Turun Nummessa ja haavoitti naista – syyttäjä vaati rangaistusta murhasta, oikeus katsoi tekijän alentuneesti syyntakeiseksi

Oikeus tuomitsi syytetyn alentuneesti syyntakeiseksi murhasta ja murhanyrityksestä. Lisäksi tuomio tuli viidestä muusta rikoksesta.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus arkistokuvassa. Kuva: Linus Hoffman/Yle

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut Turun Nummessa kesällä 2021 tapahtuneesta henkirikoksesta syytetyn miehen alentuneesti syyntakeisesta murhasta ja murhan yrityksestä vankeusrangaistukseen.

Vankeusrangaistuksen pituus on 15 vuotta. Mielentilatutkimuksen mukaan syytetty oli surmahetkellä alentuneesti syyntakeinen, mikä takia oikeus ei tuominnut syytettyä elinkautiseen.

Syytetty surmasi puukolla toisen miehen ja vahingoitti vakavasti asunnolla ollutta naista viime vuoden kesäkuussa. Syyttäjä vaati epäillylle rangaistusta murhasta ja murhan yrityksestä.

Syytetty on tunnustanut aiheuttaneensa miehen kuoleman ja vahingoittaneensa toista. Käräjäoikeus katsoi, että syytetty on tuomittava murhasta, koska oli kertonut tunteja etukäteen uhreille aikovansa surmata naisen ja tämän seurassa olevan miehen. Tämä osoitti oikeuden mukaan tekijän toimineen vakaasti harkiten.

Useita tuomioita

Lisäksi syytetty tuomittiin alentuneesti syyntakeisesta huumausaineen käyttörikoksesta, alentuneesti syyntakeisesta virkamiehen vastustamisesta, alentuneesti syyntakeisesta pahoinpitelystä ja alentuneesti syyntakeisesta rattijuopumuksesta.

Osa syytteistä oli tapahtunut alkuvuonna 2021.

Oikeus määräsi syytetyn maksamaan myös mittavat vahingonkorvaukset muun muassa kivusta, särystä ja pysyvästä kosmeettisesta haitasta, sekä kärsimyksistä ja elatuksen menettämisestä, yhteensä yli 72 000 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

.
.