Hyppää sisältöön

Varusmies osoitti palvelustovereitaan patruunattomalla rynnäkkökiväärillä päähän ja painoi liipaisinta – sai puoli vuotta ehdollista vankeutta

Varusmies oli osoitellut palvelustovereitaan rynnäkkökiväärillä ja painanut liipaisinta. Aseessa ei ollut patruunaa. Mies sai tuomion kolmesta laittomasta uhkauksesta, niskoittelusta ja palvelusrikoksesta.

Kuvan rynnäkkökivääri ei liity tapaukseen. Kuva: Tapio Rissanen / Yle

19-vuotias mies on tuomittu kolmesta laittomasta uhkauksesta, niskoittelusta ja palvelusrikoksesta puolen vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Mies oli alokkaana suorittamassa varusmiespalvelusta Porin prikaatissa Säkylässä viime syksynä. Hän oli vienyt tupaan rynnäkkökiväärin, osoittanut sillä kolmea varusmiestä päähän ja painanut jokaisen kohdalla liipaisinta.

Aseessa ei ollut patruunaa, mutta Satakunnan käräjäoikeus katsoo uhrien kokeneen aitoa uhkaa tilanteessa ja myös sen jälkeen, kun tuomittu oli uhannut kostavansa tilanteesta esimiehille kertoneelle "vasikalle". Tuomittu selitti tekojaan leikiksi, mutta oikeus ei niellyt tarinaa.

Myös muita rikoksia

Tuomittu nuori mies syyllistyi oikeuden mukaan myös niskoitteluun esimiesten käskyjä vastaan, kun hän ei ollut eräässä toisessa tilanteessa sijannut vuodettaan esimiehen käskystä huolimatta. Lisäksi hän oli säilyttänyt taisteluvarustustaan sänkynsä alla.

Satakunnan käräjäoikeuden antamasta tuomiosta voi valittaa hovioikeuteen eikä se vielä ole lainvoimainen.

.
.