Hyppää sisältöön

Hovioikeus piti teknologiayhtiö Uros Oy:n perustajien omaisuuden takavarikointia koskevan tuomion voimassa

Aiemmin Oulun käräjäoikeus määräsi Uros Oy:n sekä sen perustajien Jyrki Hallikaisen ja Tuomas Uharin omaisuutta vakuustakavarikkoon yhteensä yli kuuden miljooonan euron edestä.

Oulussa perustettu teknologiayhtiö asetettiin konkurssiin aiemmin talvella. Kuva: Timo Nykyri / Yle

Rovaniemen hovioikeus piti ennallaan teknologiayhtiö Uroksen perustajäsenten Jyrki Hallikaisen ja Tommi Uharin omaisuuden takavarikointia koskevan tuomion, joka annettiin Oulun käräjäoikeudessa helmikuun alussa.

Tuolloin Uroksen sekä Hallikaisen ja Uharin omaisuutta määrättiin vakuustakavarikkoon yhteensä 6 120 000 euron edestä.

Hallikainen vaati vakuustakavarikon kumoamista tai joka tapauksessa sen alentamista 1 250 000 euroon. Hallikainen haki lisäksi turvaamistoimen täytäntöönpanon kieltämistä tai keskeyttämistä.

Uhari puolestaan vaati vakuustakavarikon kumoamista tai joka tapauksessa sen alentamista 2 912 000 euroon. Uhari haki myös turvaamistoimen täytäntöönpanon keskeyttämistä.

Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tavoin, että molempien miesten kohdalla asiassa oli syytä epäillä heitä törkeästä avustuspetoksesta ja että vakuustakavarikolle oli erityiset edellytykset ja hylkäsi valituksen.

Muilta osin hovioikeuden päätös on määrätty salassa pidettäväksi sen lopputulosta ja lainkohtia lukuun ottamatta syyteasian käsittelyyn asti taikka kunnes asia on jätetty sillensä.

Oikeuden mukaan tuomioon päädyttiin, koska oli syytä epäillä, että Uros Oy:n toiminnassa voidaan välttää yhteisösakon ja/tai korvauksen maksamista kätkemällä ja hävittämällä omaisuutta.

Jyrki Hallikainen on Uros Oy:n pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja.

Takavarikkopäätös liittyy siihen, että Oulun poliisi epäilee Urosta törkeästä avustuspetoksesta. Tutkinta liittyy Business Finlandin Urokselle antamiin tuotekehityslainoihin ja avustuksiin vuosina 2011–2016.

Uroksen konkurssi astui voimaan maaliskuussa.

Lue lisää:

.
.