Hyppää sisältöön

Jyväskylä selvittää vammaispalvelujensa avustajamenettelyn – "Työnantajamalliin liittyy ongelmallisuutta", sanoo lautakunnan puheenjohtaja

Ylen MOT-ohjelma on nostanut esiin ongelmat vammaisten avustajapalveluissa. MOT:n haastattelemien ihmisten mukaan esimerkiksi Jyväskylä painostaa vammaisia avustajiensa työnantajaksi säästösyistä.

Ylen MOT-ohjelma on herättänyt vilkkaan keskustelun vammaispalvelujen myöntämisperusteista myös Jyväskylän päättäjien keskuudessa. Kuva: Elli Tervo / Yle

Ylen MOT-ohjelman maanantaina kertomat tiedot kuntien vammaispalvelupäätöksistä ovat herättäneet myös Jyväskylän päättäjien huomion.

Pahimmillaan tilanne voi johtaa siihen, että vammainen jää ilman lain takaamaa avustajapalvelua - tai joutuu maksamaan korvauksia, jos ei osaa toimia työnantajana lain kirjaimen mukaan.

Jyväskylän sosiaali- ja terveyslautakunta aikoo nyt teettää selvityksen kaupungin avustajakäytännöistä, sanoo lautakunnan puheenjohtaja Essi Rantanen (kesk.).

– On tosi ikävää, jos useammalla on tuollaisia kokemuksia työnantajamallista. Sote-lautakunta eilen kyllä pani dokumentin merkille, ja se herätti paljon keskustelua ja kysymyksiä.

Rantanen kertoo, että sosiaali- ja terveyslautakunta käy näitä kysymyksiä läpi kokouksessaan torstaina. Lautakunnan puheenjohtaja kertoo käyneensä myös viranhaltijoiden kanssa keskusteluja heti tiistaiaamuna, ja keskustelut jatkuvat tällä viikolla.

Essi Rantanen vakuuttaa, että lautakunnalla on kova tahto siihen, että palvelut toimisivat hyvin eikä dokumentissa nähtyjä ongelmia esiintyisi.

– Tämä avunsaaminen on kuitenkin lakiin perustuva oikeus, ja me haluamme selvittää laajemmin kokonaistilannetta, koska selvästi tähän työnantajamalliin liittyy ongelmallisuutta, hän toteaa.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja sanoo, että yksittäistapausten kommentointi on vaikeaa. Hänen mukaansa Jyväskylällä pitäisi kuitenkin olla työnantajamallin lisäksi käytössä muutkin mallit. Palvelusetelin ja ostopalvelusopimuksen lisäksi kaupungin vammaispalveluissa työskentelee myös kaksi omaa erityisavustajaa.

Jyväskylän vammaisneuvoston puheenjohtaja Satu-Maria Virtanen toteaa, että työnantajamallilla on myös hyvät puolensa.

Itsekin työnantajana avustajalleen toimiva Virtanen näkee suureksi plussaksi sen, että työnantajana hän saa itse valita avustajansa. Ostopalvelumallissa tätä mahdollisuutta ei ole.

Jyväskylän vammaisneuvoston puheenjohtaja Satu-Maria Virtanen kertoo, että vammaisen ja avustajan välisen kemian on toimittava, jotta työsuhde toimii. Kuva: Joni Pakarinen / Yle

Valtakunnallisesti avustajista on pulaa. Asia keskusteluttaa myös Invalidiliiton liittovaltuustoa, kertoo valtuustossa vaikuttava Satu-Maria Virtanen.

Virtanen muistuttaa, että vammaisen ja avustajan kemioiden on kohdattava, jotta työsuhde toimii. Avustajan työ on yksilöllistä, sillä se määräytyy vammaisen tarpeiden mukaan.

.
.