Hyppää sisältöön

Narsissit kukkivat jo Helsingissä, Inarissa kävellään vielä jäällä – tältä näyttää kevät molemmissa päissä Suomea juuri nyt

Inarissa lunta on useita senttimetrejä, Helsingissä käytännössä vain enää varjopaikoissa ja talvella kipatuissa kasoissa. Suorassa verkkolähetyksessä kuulet myös ylipuutarhurin ajatuksia kevään etenemisestä.

Tältä näyttää kevät Helsingissä ja Inarissa
Tältä näyttää kevät Helsingissä ja Inarissa

Helsingin keskustassa Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa sipulikasvit ovat jo kukassa ja magnoliat nupullaan. Samaan aikaan Inarissa voi vielä ulkoilla järven jäällä.

Tervetuloa mukaan molempiin paikkoihin tämän artikkelin pääkuvasta tai Yle Areenasta.

Kaisaniemessä tänään kello 13 alkavassa haastattelussa on ylipuutarhuri Pertti Pehkonen. Ohjelman toimittavat Helsingissä Varpu Helpinen ja Matti Myller, Inarissa Sara Kelemeny ja Vesa Toppari.

Kaisaniemessä lunta ei enää ole kuin jossakin varjopaikassa. Eilisten tietojen mukaan (siirryt toiseen palveluun) Inarin Nellimissä lunta on yhä 39 senttiä ja Kaamasessa 56 senttiä.

Vielä ei voi virallisesti sanoa, onko kevät jo alkanut eteläisimmässä Suomessa, sillä Ilmatieteen laitoksen viralliset tilastot (siirryt toiseen palveluun) niin sanotusta termisestä keväästä varmistavat asian vasta myöhemmin, siihen asti kaikki on mutua.

Tilastojen mukaan viime vuonna kevät tuli virallisesti Helsinkiin 21. maaliskuuta ja pohjoisimpaan Suomeen 16. huhtikuuta.

Kaksi vuotta sitten kevät alkoi Helsingissä 1. päivänä maaliskuuta, mutta pohjoisessa vasta kaksi kuukautta myöhemmin eli hieman paikasta riippuen 1.–2. toukokuuta.

Muuttolintuja Suomeen on jo saapunut runsaasti, Birdlifen lintuseurannan mukaan (siirryt toiseen palveluun) esimerkiksi eilen torstaina pikkulinnuista keltavästäräkkejä ja kahlaajista liroja.

Etelässä lepän kukinta (siirryt toiseen palveluun) on jo ohi, mutta Etelä-Lapissa lämpimillä kasvupaikoilla se on vasta alkamassa.

Miten keväistä sinun seudullasi on? Keskustelu on auki lauantaihin 23. huhtikuuta kello 23:een asti.

Lue myös:

.
.