Hyppää sisältöön

Pirkanmaan Lähi-Tapiola vaihtaa hallituksen jäseniä luottamuspulan takia – syynä laajat johtamisongelmat yhtiössä

Yhtiön mukaan hallitusjäsenten vaihdon taustalla ovat julkisuudessa esitetyt tiedot entisen toimitusjohtajan asiattomasta käytöksestä.

Lähi-Tapiola-ryhmä on keskinäiseen yhtiömuotoon perustuva, asiakkaidensa omistama yhtiöryhmä. Kuva on arkistosta. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Vakuutusyhtiö Lähi-Tapiola Pirkanmaa on vapauttanut yhtiön hallituksesta kaksi jäsentä tehtävästään.

Lähi-Tapiola kertoo tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun), että päätöksen teki yhtiön hallintoneuvosto 21. huhtikuuta. Yhtiö kertoo, että hallituksen jäsenten vaihdolla se pyrkii vahvistamaan asiakkaiden ja henkilöstön luottamusta.

Lähteä saavat hallituksen puheenjohtajana ollut Harri Talonen ja hallituksen jäsen Mikko Wirén.

Aamulehti kertoi 13. huhtikuuta julkaisemassaan laajassa artikkelissa (siirryt toiseen palveluun), että Lähi-Tapiola Pirkanmaan työntekijät ovat kertoneet lehdelle entisen toimitusjohtajan asiattomasta käytöksestä, kuten kiusaamisesta ja seksuaalisesta häirinnästä ja vuosia jatkuneista vakavista ongelmista työilmapiirissä.

Aamulehden mukaan Lähi-Tapiola Pirkanmaan hallitus sai tietää ongelmista jo yhdeksän vuotta sitten. Ongelmat vaikuttavat yhä henkilöstön työhyvinvointiin.

Yhtiön hallintoneuvoston johtaja pyytää anteeksi

Tiedotteessa yhtiön hallintoneuvosto myöntää, että yhtiössä on tehty virheitä.

– Julkisuudessa esiin tulleet asiat yhtiön entisen toimitusjohtajan toiminnasta ovat tuomittavia ja on selvää, että yhtiössä on tapahtunut virheitä, tiedotteessa sanotaan.

Lähi-Tapiola Pirkanmaan hallintoneuvoston puheenjohtaja Tiina Linnainmaa pyytää anteeksi henkilöstöltä ja asiakkailta.

– Haluan pyytää anteeksi yhtiön koko henkilöstöltä ja asiakkailta sekä entisiltä työntekijöiltä, että emme ole olleet täysin heidän luottamuksensa arvoisia, Linnainmaa sanoo.

Hallituksen jäsenten ja kokoonpanon viranomaisvaatimusten edellyttämä sopivuus ja luotettavuus vaatii Finanssivalvonnan hyväksynnän.

Lähi-Tapiola Pirkanmaan toimitusjohtaja Pentti Kuusela erosi tehtävästään alkuvuonna.

– Toivon, että yhtiön uusi hallitus pääsee kertomaan mahdollisimman pian uuden toimitusjohtajan valinnasta, Linnainmaa sanoo.

.
.