Hyppää sisältöön

Koronanyrkki: Keski-Suomessa koronatilanne vakaa, yleinen maskisuositus päättyy

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri seuraa omassa maskisuosituksessaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen linjauksia.

Moni taho on jo löysännyt maskisuosituksia, joten maskin käyttö on nyt entistä enemmän jokaisen oman harkinnan varassa. Kuvituskuva. Kuva: Patric Ring / Yle

Koronaviruksen vuoksi voimassa ollut yleinen maskisuositus päättyy myös Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella, linjasi Keski-Suomen alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä eli niin sanottu Koronanyrkki maanantaina 25. huhtikuuta (siirryt toiseen palveluun) (sairaalanova.fi).

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoi luopuvansa yleisestä maskisuosituksesta jo ennen pääsiäistä.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri suosittelee kuitenkin maskin käyttöä edelleen esimerkiksi sairaala-, terveyskeskus- ja hoivayksikkövierailujen ja asiointien aikana.

Sairaanhoitopiiri katsoo, että maskia käyttö on suotavaa jatkossa myös julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä niille, jotka hakeutuvat koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin.

Maskisuositus on voimassa myös henkilöille, joilla on hengitystieinfektion oireita, mutta kodin ulkopuolella liikkuminen on välttämätöntä sekä henkilöille, jotka tietävät altistuneensa koronavirukselle, eivätkä kodin ulkopuoliset lähikontaktit ole vältettävissä.

Koronanyrkin mukaan koronatilanne on ollut Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä viime viikkojen aikana erikoissairaanhoidossa varsin vakaa. Sairaala Novassa ei ole tehohoidossa tällä hetkellä yhtään potilasta koronaviruksen vuoksi. Perusterveydenhuollossa epidemiatilanne on ollut hyvin vaihteleva, vaikka sielläkin koronatartunnat ovat laskussa, kertoo Koronanyrkki tiedotteessaan.

Keski-Suomen sairaahoitopiirissä oireisille suositellaan ensisijaisesti pysymistä kotona oireiden väistymiseen saakka.

Koronanyrkki muistuttaa myös, että jokainen voi oman harkintansa mukaan käyttää edelleen maskia esimerkiksi sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä maskisuositus sotetyöntekijöiden osalta sekä potilaskontakteissa että työpaikoilla tapahtuvissa muissa kontakteissa säilyy ennallaan.

.
.