Hyppää sisältöön

Kainuun sote luopuu maskisuosituksesta

Koronaa ei testata enää aiempaan tahtiin Kainuussa, mutta tietyssä tilanteessa suositellaan terveydenhuollon koronatestiä.

Maskin käytöstä hoito- ja hoivatyössä työnantajat ohjeistavat erikseen organisaation sisäisesti. Kuva: Sebastian Björklund / Yle

Kainuun sote ei enää suosita kasvomaskin käyttöä vaan kasvomaskia voi käyttää oman harkinnan mukaisesti.

Erityisesti maskin käyttö on suositeltavaa julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, jos hakeutuu koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin. Maskia suositellaan myös, jos on välttämätöntä liikkua kodin ulkopuolella hengitystieinfektion oireisena tai kun on altistunut koronalle.

Kainuun soten toimintaohjeita:

  • Töihin, kouluun, päivähoitoon, harrastuksiin tai muihin tilaisuuksiin on syytä mennä ainoastaan oireettomana.
  • Jos perheenjäsen tai henkilö, jonka kanssa olet ollut lähikontaktissa, saa positiivisen koronatestituloksen, tarkkaile vointiasi. Jos saat oireita, tee kotitesti tai hakeudu tarvittaessa terveydenhuollon testiin. Jää etätöihin jos mahdollista. Oireeton voi tarvittaessa mennä töihin maskia käyttäen. Oireeton lapsi voi mennä kouluun.
  • Terveydenhuollon koronatestiä suositellaan, mikäli henkilöllä on vaikeita koronavirustartuntaan sopivia oireita tai hän kuuluu vaikean koronavirustaudin riskiryhmään, on raskaana tai työskentelee sote-alalla. Kainuun keskussairaalan koronatestiasema on avoinna toukokuusta alkaen maanantaista lauantaihin kello 10–16.30. Testaus kuntien terveysasemilla palvelee arkipäivisin.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

.
.