Hyppää sisältöön

Mikkelin vastaanottokeskus perustaa uusia toimipisteitä Kangasniemelle, Juvalle ja Ristiinaan

Toimipisteet avataan toukokuun alussa.

Mikkelin vastaanottokeskus perustaa viisi uutta toimipistettä. Kuva: Simo Pitkänen / Yle

Mikkelin vastaanottokeskus avaa toukokuun alussa kolme uutta toimipistettä Kangasniemelle, Juvalle ja Mikkelin Ristiinaan. Huhtikuun aikana avattiin jo Savonlinnan ja Pieksämäen yksiköt.

Mikkelin vastaanottokeskuksen johtaja Otto Leppä kertoo, että uusiin toimipisteisiin rekrytoidaan parhaillaan työntekijöitä. Pieksämäelle on jo rekrytty tusina työntekijöitä, muille paikkakunnille haku on vielä käynnissä.

Pienemmille paikkakunnille tulee yhdestä kahteen työntekijää.

Uusia toimipisteitä perustetaan, jotta Ukrainasta tulleet saisivat oman lähityöntekijän, eikä heidän tarvitse lähteä asiointia varten Mikkeliin. Lähitoimipisteissä tehdään muun muassa palvelutarpeen arvioita.

Vastaanottokeskuksella ei ole tarkkaa tietoa siitä, minkä verran ukrainalaisia eri kuntiin on sijoittunut, koska osa maahan tulleista ei ole rekisteröitynyt poliisille tilapäistä suojelua hakeviksi.

Uusien toimipisteiden koko antaa kuitenkin viitteitä palveluiden tarpeesta: Kangasniemellä, Juvalla ja Ristiinassa tulijoita on alle sata, Pieksämäellä ja Savonlinnassa ainakin 150–200.

Vastaanottokeskuksella on tällä hetkellä noin 1200 asiakasta eri puolilla Etelä-Savoa. Valtaosa heistä on Ukrainasta paenneita.

Muokkaus 29.4.2022 klo 9.25: Tarkennettu tulevien yksiköiden työntekijämäärää ja lisätty linkki aiempaan uutiseen.

.
.