Hyppää sisältöön

Vuokrafirma tarjoaa keikkahoitajalle peräti 30 euroa tunnilta, vaikka vastuu työpaikalla on vakiväkeä pienempi

Vuokrafirmat houkuttelevat hoitajia huikeilla palkkalupauksilla. Yksityisten hoitoyritysten edustajan mukaan henkilöstökulut alalla ovat nousseet vuokratyön käytön mukana.

Vuokrafirmat voivat tarjota sairaanhoitajalle jopa tuplapalkkaa alan keskimääräisiin tuntipalkkoihin nähden. Vuokratyön käyttö on yleistynyt varsinkin yksityisissä hoivayrityksissä. Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Yhä useampi hoitaja tekee keikkaluonteista työtä henkilöstövuokrausyritysten kautta. Niihin hoitajia houkutellaan rahalla: vuokrafirmat tarjoavat jopa tuplatuntipalkkaa alan keskiarvoon verrattuna.

Yksityisiä terveyspalvelualan yrityksiä edustavan Hyvinvointiala HALI ry:n hoivajohtaja Arja Laitisen mukaan henkilöstö alkaa olla siirtynyt vuokrafirmojen listoille.

– Keikkafirmat ovat saaneet listoilleen paljon väkeä ja yksi syy on palkka, mikä siellä ilmoitetaan. Kokonaistuntipalkassa on yleensä mukana lomarahat, jotka näillä vuokrafirmoilla on tapana maksaa aina palkan yhteydessä, Laitinen muistuttaa.

Laitisen mukaan sote-alan henkilöstövuokrausyritysten määrä on lisääntynyt hurjasti viimeisen puolentoista vuoden aikana, siitä lähtien kun eduskunta hyväksyi lakimuutoksen vanhustenhoidon hoitajamitoitukseen parisen vuotta sitten.

Suomen sairaanhoitajat ry:ssä suuntauksesta ollaan huolissaan.

– Julkinen sektori maksaa kallista vuokraa firmoille ja saa tilalle organisaatioon sitoutumattoman, ympäristöä ja potilaita tuntemattoman kalliin keikkalaisen, joka tulee tekemään joissain tapauksissa vain yhden vuoron, ihmettelee asiantuntija Liisa Karhe.

Vuokrafirma: "Tyydymme pienempään katteeseen"

Palkkakilpailu alalla on kova, sillä sotehenkilöstöstä on valtava pula. Alalla on tuhansia täyttämättömiä tehtäviä.

Julkisen puolen työnantajat, kunnat ja hyvinvointialueet samoin kuin useimmat yksityiset palveluntuottajat noudattavat palkoissaan pitkälti työehtosopimuksen mukaisia korvauksia. Tes:n minimipalkalla ei tahdo tällä hetkellä henkilöstöä kuitenkaan saada.

Vuokrafirmat sen sijaan tarjoavat keikkahoitajalle jopa 30 euron tuntipalkkaa lomakorvauksineen. Sen päälle maksetaan vielä vuorolisät. Tällaista palkkaa mainostaa esimerkiksi Oulun seudulta markkinoita etsivä Fenixcare Oy.

Tehyn mukaan sairaanhoitajan tuntipalkka on keskimäärin 15–17 euroa. Yhdestä vuorosta voi siis saada lähes tuplapalkan vuokrafirman kautta.

Toimitusjohtaja Timo Jäntti kertoo tämän olevan mahdollista, kun organisaatio on kevyt ja käytössä on applikaatio keikkojen tehokkaaseen jakamiseen.

– Tyydymme pienempään katteeseen. Olemme toki yritys, emmekä hyväntekeväisyysorganisaatio, mutta omistajat ovat lähteneet tämän kantavan ajatuksen kannustamana yhteisiin talkoisiin.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin se käyttää vuokratyövoimaa melko vähän. Kuva OYSista huhtikuulta. Kuva: Paulus Markkula / Yle

Firma kertoo maksavansa parempaa palkkaa työntekijöille ilman, että asiakkaat maksavat palvelun ostamisesta enemmän.

Arja Laitisen mukaan vuokrafirmojen tulo on kuitenkin nostanut henkilöstökuluja hyvinvointialalla.

– Ne ovat kasvaneet, kun henkilökunta ei ole enää esimerkiksi kaupungin omilla palkkalistoilla, sijaisetkaan, vaan henkilöstö ostetaan henkilöstövuokrausfirmoilta.

OYS: Emme juuri käytä vuokrafirmoja

Fenixcaren listoilla on on Jäntin mukaan jo useampi tuhat henkilöä. Lisää tekijöitä sekä asiakkaita haetaan kaiken aikaa.

– Työ on pääosin vuorojen paikkaamista. Kun joku yllättäen sairastuu, eikä asiakkaan omista ihmisistä löydy tekijää, niin meillä on vuorokauden ympäri palveleva päivystysnumero.

Hoitajia haetaan muun muassa Oulun seudulle, mutta Jäntti ei kerro onko yritys saanut jo jalansijaa alueella. Ainakaan alueen isot sote-työnantajat eivät tunnista toimijaa.

Tuhansia soteammattilaisia työllistävät Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ja Oulun kaupunki eivät kumpikaan kerro käyttävänsä Fenixcaren palveluita.

– Emme käytä juurikaan ostopalveluita. Tarvitsemamme osaajat ovat erityisosaajia, joita ei vuokrayrityksen kautta saa, sanoo Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin henkilöstöjohtaja Juha Jääskeläinen.

"Keikkalaista ei paina kokonaisvastuu yksiköstä"

Suomen sairaanhoitajat ry:n asiantuntijan Liisa Karhen mielestä vuokratyövoiman käyttö voi pahentaa alan työvoimatilannetta: loputkin hoitajat lähtevät julkiselta puolelta, koska saavat matalampaa palkkaa, mutta kantavat kokonaisvastuuta yksiköstä.

Karhen mukaan kokeneilla hoitajilla on iso vastuu yksiköissä, joihin tulee paljon keikkalaisia. He ohjaavat ja perehdyttävät mahdollisesti jatkuvasti vaihtuvaa keikkalaisjoukkoa, joka ei ole varsinaisesti työnantajankaan ohjaksissa.

– Tämä on ilmiönä aivan älytön. Maksetaan mieluummin firmalle ja firma nettoaa niistä rahoista. Me veronmaksajina tämän viime kädessä maksamme, Karhe moittii.

Sairaanhoitajille yksi tärkeimpiä työmotivaation lähteitä on hyvin toimiva työyhteisö. Karhen mukaan hyvä työporukka koetaan isona voimavarana, eikä keikkalaista välttämättä koeta työyhteisöön kuuluvaksi.

– Tämä hajauttaa meidän ammattikuntaa.

Suomen sairaanhoitajat ry:lle tulee paljon viestiä meneillään olevasta palkkakiistasta työnmarkkinaosapuolten kesken. Moni kertoo harkitsevansa alan vaihtoa, jos ratkaisu menee hoitajien kannalta puihin.

Karhe sanoo ymmärtävänsä myös niitä hoitajia, jotka lähtevät tavoittelemaan parempaa ansiotasoa keikkafirmojen kautta.

– Ymmärrän niitä, jotka menevät vuokrafirman kautta töihin. Heidän ei tarvitse kantaa työpaikan murheita mukanaan, saa valita vuorot itse ja palkka on houkutteleva.

Mitä ajatuksia juttu herätti? Voit keskustella hoitoalasta Yle Tunnuksella tiistaihin 10.5. kello 23 saakka.

9.5. 2022 kello 15.58 Korjattu Suomen sairaanhoitajat ry:n nimi.