Hyppää sisältöön

Vieressä olevan naapuritalon maalauksesta nousi kina Salossa – toinen osapuoli ei anna käyttää tonttiaan kesän aikana

Vastustajan mukaan maalata ei saa myöskään viikonloppuna eikä heinä- ja elokuussa. Salon kaupungin mukaan kesä on ainoa aika julkisivumaalaustyön tekemiseen.

Talon julkisivumaalaus on joutunut vastatuuleen Salossa. Kuvituskuva. Kuva: Yle/Timo Heikkinen

Salossa on syntynyt kiista talon julkisivun kunnostustöistä.

Salossa sijaitsevan kiinteistön omistaja vastustaa naapurin aikeita korjata ja maalata naapuritalon julkisivu. Naapuri tarvitsee työhön kiinteistön omistajan tontilta noin kahden metrin alueen.

Kiinteistön omistaja ei salli rakentaa mitään rantatonttinsa kulkuväylälle toukokuun ja syyskuun väliseksi ajaksi. Henkilön mukaan töitä ei saisi tehdä viikonloppuisin eikä heinä- ja elokuussa. Lisäksi hän vaatii, että seinä korjataan täyttämään paloturvallisuusvaatimukset.

Salon kaupunki katsoo, että maalaustöitä voi tehdä vain kesäaikaan, eikä pelkkä julkisivukorjaus vaadi palo-osastointivaatimuksia. Salon rakennus- ja ympäristölautakunta aikoo puoltaa luvan antamista kokouksessaan tiistaina.

– Alue saa olla korkeintaan kahden metrin levyinen alue kiinteistöstä ja rakennusten välinen turvallinen kulku rantaan tulee mahdollistaa koko työnsuorituksen ajan. Työ tulee suorittaa syyskuun 2022 loppuun mennessä ja alue on saatettava siihen mennessä käyttöä edeltäneeseen tilaan, kirjoittaa rakennus- ja ympäristövalvonnan johtaja esittelyssä.

.
.