Hyppää sisältöön

Tampereen Keskustorin suihkulähde näyttää selvinneen yön kultajuhlista – pohjalta ongitaan roskien lisäksi vaatteita

Tapparan kultajuhlat jatkuvat perjantai-iltana virallisilla juhlallisuuksilla. Mestaruusjoukkue ja Kanada-malja nähdään Frenckellin aukiolla.

Tapparan kultailtana vedenpinta torin suihkulähteessä ei ollut yhtä tyyni kuin juhlien jälkeisenä aamuna. Kuva: Miikka Varila / Yle

Tapparan torstaiset mestaruusjuhlat jatkuivat Tampereen Keskustorilla myöhään yöhön. Perjantain aamuauringossa harjakone imuroi samppanjapullonkorkkeja torin kiveykseltä.

Vedenpinta suihkulähteessä on yön roiskeiden jälkeen tyyni. Vanhan arvoveistoksen juhlankestävyys huoletti etukäteen, sillä aiemmin se on kärsinyt kiekkoväen juhlahumussa.

Nyt Keskustorin komistus näyttää ainakin päällisin puolin ehjältä, ja illan ilonpidosta muistuttaa vain huipulle jätetty Tappara-lippis.

Pohjalla muistoja on enemmänkin. Vedenpinnan alta erottuu oluttölkkien, nuuskapakettien ja kasvomaskien lisäksi ainakin huppari ja logosta päätellen areenatuliaisina torille kulkeutunut muki.

Lähditkö kultajuhlista ilman huppariasi? Kuva: Miikka Varila / Yle

Aamuauringossa on liikkeellä myös tamperelainen Kirsi Vihreävuori.

– Eilinen oli ihan mieletön ilta. Koko vuosi tätä odotettiin, ja nyt se tuli. Ainoastaan työaamu pääsi vähän pilaamaan tunnelmaa, nainen nauraa.

Vihreävuori ei työaamunsa vuoksi päässyt juhlahumuun tuoreeltaan, mutta perjantai-illan virallisiin juhlallisuuksiin hän aikoo osallistua.

– Saravon Pekkaa soitetaan, Live is lifea ja Mää ja Tapparan mies, hän maalailee illan soittolistaa.

Tapparan kultajuhlia seuraavana aamuna Tampereen katukuvassa riitti siivottavaa. Toukokuun ajan siisteyteen panostetaan Tampereella entistä enemmän. Kuva: Miikka Varila / Yle

Viralliset juhlat illalla, keskustan liikennejärjestelyissä muutoksia

Tapparan järjestämät kultajuhlat alkavat kello 16.30. Suihkulähde ei tällä kertaa ole keskipiste, sillä torin kesäkeitaan rakennustöiden vuoksi juhlallisuudet siirtyvät Frenckellin aukiolle.

Aamulla puoli yhdeksän aikaan lava on vielä paketissa ja narsissi-istutuksia siirrellään juhlakansan tieltä.

Autoja on parkkeerattu työpäivän ajaksi juhlatantereelle, mutta illalla kaupunkiin toivotaan tultavan jalan tai julkisilla. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, juhlakansaa saapuu tuhatpäin.

Ilonpito aiheuttaa myös muutoksia keskustan liikenteeseen.

Miten juhlinta mielestäsi sujui? Voit kommentoida lauantaihin kello 23:een.

Lue myös:

.
.