Hyppää sisältöön

Vappua vietetään nyt ilman koronarajoituksia – poliisin mukaan järjestyshäiriöt voivat lisääntyä, päivystyksessä varaudutaan normaaliin viikonloppuun

Pohjois-Pohjanmaan rinnekeskuksissa uumoillaan, että vappupäivän osuessa viikonlopulle rinteissäkin on rauhallista.

Myös korkeakouluopiskelijoilla on pitkästä aikaa pitkä vappu ilman rajoituksia. Kuva vapulta 2019. Kuva: Hanna Holopainen / Yle

Tuleva vappu vietetään nyt ilman koronaan liittyviä kokoontumisrajoituksia Pohjois-Pohjanmaalla. Oulun poliisista arvioidaan, että järjestyshäiriöt voivat lisääntyä.

Erona kahteen aiempaan pandemian aikaiseen vappuun on, että ihmisten arvioidaan siirtyvän kotiolojen sijaan juhlimaan julkiselle paikalle. Paitsi pandemiarajoitusten väistyminen, myös kaunis kevätsää on näkynyt jo poliisille yleisten paikkojen järjestyshäiriöiden lisääntymisenä.

Oulun seudun yhteispäivystys puolestaan varautuu vappuun normaaliviikonlopun tapaan.

Henkilöstön määrää vahvennetaan, kuten viikonloppuina yleensäkin, mutta mitään erityisjärjestelyjä ei ole nimenomaan vapun vuoksi tehty, kertoo apulaisylilääkäri Iita Daavittila Oulun seudun yhteispäivystyksestä.

Rinnekeskuksista vapusta arvioidaan tulevan rauhallisen.

Vappu sijoittuu tänä vuonna viikonloppuun, joten esimerkiksi vapunpäivästä odotetaan Rukalla rauhallista. Rukakeskuksen paikallisjohtaja Matti Parviainen sanoo, että asiakkaat ovat käyttäytyneet hyvin talven aikana rinteissä koronan huomioiden.

Pudasjärven Iso-Syötteellä vietetään rinteissä talven viimeistä viikonloppua vapun aikana.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

.
.