Hyppää sisältöön

Helsingin poliisi vappujuhlinnan keskellä sattuneesta onnettomuudesta: Ei viitteitä siitä, että olisi yritetty ajaa tahallaan ihmisten päälle

Kaksi ihmistä on viety sairaalahoitoon. Kahdeksaan muuhun autoon törmäilleen henkilöauton kuljettajaa epäillään alustavasti törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä vammantuottamuksesta.

Helsingin keskustassa on tapahtunut liikenneonnettomuus
Helsingin keskustassa on tapahtunut liikenneonnettomuus

Helsingissä Pohjoisesplanadilla on tapahtunut liikenneonnettomuus kello seitsemän aikaan lauantai-iltana. Kaksi ihmistä on viety sairaalaan hoidettavaksi.

Lisäksi poliisi tiedotti illalla, että kolmas henkilö oli myöhemmin ilmoittautunut poliisille loukkaantuneensa lievästi.

Pohjoisesplanadia ajanut henkilöauto osui muutaman korttelin matkalla yhteensä kahdeksaan autoon, kertoo Helsingin poliisi.

Poliisin mukaan mikään ei viittaa siihen, että kuljettaja olisi yrittänyt törmäillä tahallaan ihmisiin tai ajoneuvoihin. Kyse ei myöskään ollut takaa-ajosta.

Kuljettaja on poliisin hallussa. Poliisi epäilee kuljettajaa alustavasti törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä vammantuottamuksesta.

Paikalla oli runsaasti väkeä onnettomuuden aikaan. Kuva: Jussi Mankkinen / Yle

Paikalla olleen Ylen toimittajan mukaan musta henkilöauto ajoi kovaa vauhtia Aleksanterinkadulta Unioninkadulle ja sieltä Pohjoisesplanadille, jossa auto pysähtyi törmättyään toiseen autoon kahvilan edustalla.

Toinen onnettomuuspaikalla ollut Ylen toimittaja kertoo, että kuljettaja törmäsi useisiin autoihin ennen pysähtymistään. Ylen haastatteleman silminnäkijän mukaan auto ajoi hyvin kovaa vauhtia.

Poliisi selvittää tapahtumien tarkkaa kulkua ja teon mahdollista tahallisuutta. Toistaiseksi onnettomuuteen johtaneista syistä ei ole tietoa, twiittasi poliisi lauantai-iltana ennen iltakymmentä (siirryt toiseen palveluun).

Kuljettajan auto vaurioitui pahoin onnettomuudessa. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Onnettomuus tapahtui lähellä Kauppatoria, jossa on vietetty alkuillasta perinteisesti vappuaattoa. Onnettomuuspaikan lähellä oli tapahtuma-aikaan runsaasti väkeä. Vappuaaton juhlintaan oli kokoontunut arviolta kymmeniätuhansia ihmisiä.

Cafe Esplanadin terassi vaurioitui onnettomuudessa. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Uutista on päivitetty 30.4.2022 klo 23:00 tiedolla kolmannesta loukkaantuneesta.

.
.