Hyppää sisältöön

Kymenlaakson vaikutusvaltaisin virka kiinnosti liian harvaa – hyvinvointijohtajan hakua aiotaan jatkaa

Aluehallitus päätti maanantaina esittää aluevaltuustolle, että hakua jatketaan. Aiemmin virkaa hakeneet otetaan uuteen hakuun mukaan.

Kymsoten nykyinen toimitusjohtaja Annikki Niiranen on yksi virkaa hakeneista. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Kymenlaakson uusi hyvinvointijohtaja ei ehkä löydykään virkaa hakeneiden parista. Aluehallitus totesi maanantain kokouksessa, että viisi hakijaa on liian vähän suhteessa viran merkittävyyteen.

– Olimme alunperin pettyneitä hakijoiden määrään. Emme kuitenkaan väheksy hakijoiden osaamista, kertoo aluehallituksen puheenjohtaja Nina Brask (sd.).

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle hyvinvointialuejohtajan viran haun jatkamista. Jo aiemmassa vaiheessa hakeneet otetaan huomioon myös jatkohaussa. Braskin mukaan toiveissa on saada vielä muutama uusi hakija mukaan.

Hyvinvointijohtajan vastuulla on koko maakunnan sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen johtaminen. Vuoden 2023 alusta lähtien Kymenlaakson hyvinvointialueen organisaatiossa työskentelee noin 8 000 ihmistä. Budjetti on noin 800 miljoonaa euroa.

Valtuusto käsittelee asiaa ylimääräisessä kokouksessa 6. toukokuuta. Mikäli aluevaltuusto päättää jatkaa hakua, niin hakuaikaa jatketaan 22. toukokuuta asti. Uusi hyvinvointijohtaja valittaisiin todennäköisesti kesäkuun alun aluevaltuuston kokouksessa.

Aiemmin hakeneissa Kymsoten toimitusjohtaja

Kymsoten nykyinen toimitusjohtaja Annikki Niiranen on yksi hakijoista. Virkaan pyrkii myös Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen valmistelujohtaja Jorma Haapanen, joka on aiemmin työskennellyt Kymsotessa.

Hakemuksensa jättivät lisäksi Lohjan ja Porvoon sairaanhoitoalueiden johtaja Ville Pursiainen HUSista, nuorisopsykiatrian ylilääkäri Timo Vähämurto HUSista sekä Riihimäen sosiaali- ja terveysjohtaja Jouni Sakomaa.

Hyvinvointialuejohtajan valintaa valmistelee aluehallituksen nimittämä toimikunta. Toimikuntaan kuuluvat aluevaltuuston puheenjohtaja Jouko Leppänen (kok.), aluehallituksen puheenjohtaja Nina Brask (sd.), aluehallituksen 2. varapuheenjohtaja Mikko Jaanu (ps.) ja aluehallituksen jäsen Markku Pakkanen (kesk.) Toimikunnan sihteeri on aluehallituksen sihteeri Ari Nevalainen ja asiantuntijatukena on muutosjohtaja Lauri Lehto.

Lue lisää:

Kymsoten toimitusjohtaja Annikki Niiranen hakee Kymenlaakson hyvinvointialueen johtajaksi – uutta virkaa haki viisi ihmistä

Kymenlaakson hyvinvointialueelle haetaan nyt uutta johtajaa, ja niin tekee moni muukin alue – tavoitteena näkyvä rekrytointikampanja: "Haluamme hyviä ehdokkaita"