Hyppää sisältöön

Koronanyrkki: Koronaa todetaan yhä hoivakodeissa ja hoitajilla

Koronanyrkin mukaan hoivakotien asukkaat ja sotehenkilöstö tulee edelleen koronaepäilyissä testata virallisella, terveydenhuollon tekemällä PCR-koronatestillä. 

Kuva: Mostphotos

Koronatartuntojen määrä on ollut viimeisten viikkojen aikana Keski-Suomen sairaahoitopiirissä laskussa.

Tartuntoja ilmenee sairaanhoitopiirin mukaan yhä kuitenkin esimerkiksi hoivakodeissa ja terveydenhuollon työntekijöillä.

Keski-Suomen Suomen alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä eli niin sanottu Koronanyrkki painottaa, että hoivakotien asukkaat ja sotehenkilöstö tulee edelleen koronaepäilyissä testata virallisella PCR-testillä.

Koronanyrkki toi maanantaisessa kokouksessaan esiin, että koronaan sairastuneilla rokotetuilla henkilöillä koronavirusmäärä voi olla vähäisempi ja myös sairastettu tauti lieväoireisempi.

Terveydenhuollon testit ovat koronan kotitestejä herkempiä tunnistamaan myös virusmäärältään vähäisemmät taudit eli niiden käyttö on hoivayksilöissä tärkeää koronan leviämisen estämiseksi.

Esimerkiksi Viitasaarella kaupungin Lehtolan asumispalveluyksikössä on todettu hiljattain useita koronatartuntoja, kertoo kaupunki tiedotteessaan.

Tartuntojen vuoksi yksikköön on asetettu maanantaina 2. toukokuuta vierailukielto. Kaupunki kertoo tiedottavansa Lehtolan vierailukiellon päättymisestä myöhemmin.

.
.