Hyppää sisältöön

Tampere käynnisti ison kampanjan ja siistii katukuvaansa jääkiekon MM-kisojen alla

Tampere valmistautuu lähestyviin MM-kiekkokisoihin isolla siivouskampanjalla. Sen myötä hyvästellään pursuavat roska-astiat, suttuiset yleisövessat ja sotkuiset kadut.

Tampereella siivotaan ennen kaikkea keskustan aluetta ennen MM-jääkiekkokisoja. Kuva: Miikka Varila / Yle

Tampereen kaupunki käynnisti perjantaina kampanjan, jonka tarkoituksena on kannustaa koko kaupunkiyhteisöä ja jääkiekkofaneja pitämään Tampere siistinä jääkiekon MM-kisojen aikana.

Koko toukokuun kestävän Kiekon koti -siisteyskampanjan myötä Tampereen keskustaan tulee noin 130 kookasta lisäroska-astiaa.

– 240-litraiset roska-astiat tyhjennetään kolme kertaa viikossa ja isot pinta-astiat vähintään kerran viikossa. Lisäksi käytössä ovat kaikki muut yleiset roska-astiat, kertoo Tampereen Infra Oy:n työpäällikkö Teemu Kylmäkoski.

Tampereella katuharjausta on jo tehostettu. Kalustoa on siirretty kaupungin laita-alueelta keskustaan, jossa katuja harjataan parhaillaan.

– MM-kisojen aikana osa katuosuuksista harjataan päivittäin. Meillä on myös katuosuuksia, joilla käymme keräämässä irtoroskia niin aamupäivällä, päivällä kuin illallakin.

Siisteys on yhteinen asia

Kylmäkoski muistuttaa, että siisti kisailme on kaikkien yhteinen asia.

– Siihen voi jokainen vaikuttaa laittamalla roskat roskikseen eikä maahan. Kiinteistöt vastaavat taas kiinteistön kohdan jalkakäytävän ja kadun puhtaanapidosta.

Tampereen Infran työpäällikkö Teemu Kylmäkoski vinkkaa, että siisteyskampanja on suunnattu kaikille asukkaille ja kiekkofaneille. Kuva: Päivi Solja / Yle

Myös yleisövessojen siivoustasoa nostetaan toukokuun ajaksi, ja ne tullaan siivoamaan kolme kertaa päivässä, kuten yleensäkin kesäkaudella.

– Valitettavasti yleisövessoja rikotaan, sotketaan ja töhritään, Kylmäkoski harmittelee.

Koti kuntoon vieraille

Tampere panostaa kaupungin siistimiseen palkkaamalla myös vastuullisuusagentteja koko kesän ajaksi. Kyseessä on jo kolmas kesä.

– Nuoret agentit muistuttavat ihmisiä siisteydestä, keräävät roskia ja toimivat myös turistioppaina. He tuovat hyvää fiilistä ja vievät kaupunkikuvaa eteenpäin.

Siisti kaupunki on myös ennen kaikkea käyntikortti.

– Onhan se ylpeydenkin aihe, kun meillä on paikat kunnossa. Siivotaan vähän niin kuin koti kuntoon, kun tulee vieraita. Sama juttu nyt, kun tulee MM-kiekkovieraita, Kylmäkoski tuumii.

Mitä ajatuksia juttu herätti? Voit kommentoida torstaihin 5.5. kello 23:een asti.

Lue lisää:

Näin jääkiekon MM-kisahuuma näkyy Tampereella: kisakatu, kansanjuhla ja hashtag-pyyntöjä asukkaille ja firmoille